Kreće projekt kanalizacije u Češljakovcima i Golom Brdu

Radovi uz cestu u Alilovcima
(FOTO: Mario Nakić)

15.11.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 4773

Općina Kaptol uspješno je kandidirala projekt sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda naselja Češljakovci i Golo Brdo u pretpristupni fond Europske unije „IPARD“ Mjera 301-Poboljšanje i razvoj ruralne infrastrukture i tako izvukla prvi milijun iz europskih fondova, objavljeno je danas na službenoj stranici Općine Kaptol. Radi se o iznosu od oko 930.500 eura, u što je uključena izgradnja cjelokupnog sustava odvodnje i uređaja za pročišćavanje otpadnih voda.

- Za mještane sela Češljakovci i Golo Brdo ovaj je projekt od iznimnog značaja jer dosad nisu imali rješenja za otpadne vode, a kanalizacija je jedan od uvjeta za normalan život, ali i za daljni razvoj kraja. Bez infrastrukture ne možete imati ni industriju ni ugostiteljstvo. Ova su dva sela na takvom položaju da je moguće spojiti njihov kanalizacijski sustav na jedan kolektor - rekao je Josip Soudek, zamjenik načelnika Općine Kaptol u razgovoru za 034portal.

Prema potpisanom memorandumu, do kraja godine bit će objavljen javni natječaj za izvođača radova s kojim bi ugovor trebao biti zaključen najkasnije početkom lipnja sljedeće godine. Radovi na izgradnji ovog sustava moraju biti dovršeni do 4. ožujka 2013. godine.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI