U Požegi se nešto dobro peče

Bakin kruh iz požeške pekare
(FOTO: A.M.)

06.08.2017. | Ante Mandarić
Pregleda: 16822

Na samom početku želim reći da svi oni koji znaju "bakin kruh" iz pekare Fino & Friško ne trebaju dalje čitati ovaj članak jer oni već znaju što će ovdje pisati, a za ostale koji ne znaju, sigurno se isplati pročitati članak do kraja.

Požega se hvali turističkim atrakcijama kao tzv. "titanskim" bazenima, katedralom. novim trgom, baroknim ambijentom starog grada i naravno internacionalnim skylineom nebodera Babinog vira, evo sad još malo više o "bakinom kruhu" tako da obuhvatimo sve požeške atrakcije.




Ovaj kruh je dragulj koji polako počinje izlaziti na svjetlost dana jer kad ga usporedite s onim napuhanim kruhovima punim zraka, promijenit ćete mišljenje o kruhu.


Kruh je, naravno, okusom nezamjenjiv, ne samo meni, očito i drugima jer se već sad stvaraju redovi za kupovinu istog, kao za vrijeme bivše Juge, pa nakon dugog čekanja postanete frustrirani kad vam prodavačica kaže da kruha više nema.



Neće vam naštetiti da isprobate ovaj vrhunski kruh koji košta samo 6 (šest) kunai ima ga u dvije vrste- rezani i nerezani! Ja osobno preferiram rezani, no to je samo stvar ukusa. Poznajem neke ljude, mog šogora, između ostalih, koji rade u Italiji pa ponesu odavde nekoliko komada "bakinog kruha" kad odlaze raditi.

Ovo nije plaćeni članak niti pekara zna za njega, ovo je moje osobno mišljenje koje želim podijeliti s čitateljima i uvjeren sam da će ovaj proizvod za neko vrijeme biti jako poznat, ja ću ga recimo i na more nositi svojim roditeljima, umjesto slavonskog kulina dobit će "bakin kruh" i vjerujem da im neće biti žao.

Na kraju vam želim dobar tek i nadam se da ćete probati ovaj veličanstveni kruh proizveden u Požegi.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI