Anja Janković - Pakračanka u Los Angelesu

Anja u Holltwoodu
(FOTO: Compas.com.hr)

25.06.2017. | Compas.com.hr
Pregleda: 12650

U današnje vrijeme, kada mladi odlaze u potrazi za nekim boljim životom izvan granica naše domovine, neki se odluče vratiti, barem na nekoliko dana kako bi obišli svoje najmilije – obitelj, prijatelje, ali i poznanike. Koliko ima mladih osoba koje odlaze, toliko ima i različitih priča zašto su se na to odlučili. Razgovarali smo s Anjom Janković, mladom Pakračankom koja živi u Sjedinjenim Američkim Državama, preciznije - u Los Angelesu, Kaliforniji.



Kad spomenemo Los Angeles, odnosno L.A., prva asocijacija obično bude Hollywood i glamurozni život glumaca kakav možemo vidjeti na televizijskim ekranima. Upravo tamo, svoje mjesto pod suncem pronašla je Anja, mlada djevojka iz našeg kraja.


Rođena je u Pakracu gdje je završila osnovnu i srednju školu, a potom se preselila u Zagreb gdje je završila stručni Upravni studij pri Pravnom fakultetu u Zagrebu. Budući da je, kao malena djevojčica, dio svog osnovnoškolskog obrazovanja završila u Njemačkoj, strani jezici nisu joj predstavljali problem. Uvijek je voljela gledati popularne sapunice i serije, posebno meksičke – poput "Marisol" i "Esmeralde", kojih se svi mi sjećamo ili smo barem čuli za njih. Tako je stupila u kontakt s Kate del Castillo, poznatom meksičkom glumicom, s kojom se prvi put susrela u Madridu i na čiji poziv je odlučila otići u SAD.




Život u Los Angelesu, možda izgleda glamurozno, ali u pravom životu nije sve kao na filmu. Anja kaže da nema puno slobodnog vremena i da radni dan često traje duže od osam sati. Zaposlena je u jednom hotelu i dodaje kako je zadovoljna, ali naravno, uvijek postoji mogućnost za nekim boljim poslom i prilikom za bolju zaradu. Većinu slobodnog vremena provodi u druženju s prijateljima, većinom Meksikankama, koje poput Anje, žive i rade u Kaliforniji. Na pitanje susreće li ljude s naših prostora koji žive u Americi, odgovara kako se oni najviše okupljaju kad neka domaća estradna zvijezda dođe na američku turneju – poput Severininog koncerta održanog proljetos u Las Vegasu.



Pune četiri godine Anja nije bila u Pakracu. Sad kad je konačno došla, najviše se veselila susretu s bakom Zlatom (Janković) te bakom Milenom i djedom Tomislavom (Zednik) koji žive u Lipiku, ali ujedno i brojnom rodbinom i prijateljima koje dugo nije vidjela. Prije dolaska u Hrvatsku, boravila je u Njemačkoj gdje živi njezin brat Dejan i majka Nataša. Vjeruje kako će ponovno doći u Hrvatsku sljedeće godine i da će njezini posjeti postati ipak učestaliji. Anji želimo puno uspjeha u tako dalekom svijetu, a možda već sljedeće godine budemo ponovno pisali o našoj "Pakračanki u Americi".

izvor: www.compas.com.hr


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI