U tijeku izgradnja tvornice, novih staza i nogostupa i arheološko istraživanje

Pakrac postao veliko gradilište
(FOTO: pakrac.hr)

13.06.2017. | M.M.
Pregleda: 12183

Pakrac je ovih dana postao veliko gradilište zahvaljujući početku radova na nekoliko odvojenih projekata.

Najznačaniji je zasigurno izgradnja tvornice LED rasvjete i elemenata na južnom ulasku u grad, a koju gradi tvrtka Detas. Plan je do kraja srpnja završiti građevinske radove, u kolovozu slijedi opremanje, a od rujna bi trebala krenuti proizvodnja s oko 40 zaposlenih.





U istom dijelu grada započela je i četvrta  faza modernizacije prometnice Ulice hrvatske policije iz Domovinskog rata kojom će u potpunosti biti završena njena rekonstrukcija.


Radnici Niskogradnje Jurčak iz Požege pripremaju sustav odvodnje oborinskih voda, postavljaju instalacije za javnu rasvjetu i drenažu te pripreme za asfaltiranje preostalog dijela te prometnice. Na zapadnoj strani će biti izgrađen nastavak pješačke i biciklističke staze koja će se spojiti s onom u Andrije Hebranga. Na ranije postavljenim instalacijama bit će montirani stupovi ulične rasvjete i svjetiljke. Također će biti uređeno raskrižje ulica Hrvatske policije, Osječke i Andrije Hebranga, a svi radovi bi trebali biti završeni do kraja srpnja.




U tijeku su radovi i na uređenju pješačke staze prema pakračkom dječjem vrtiću "Maslačak" u Ulici Matice hrvatske.




Na parkiralištu  između "općine" i policije započela su arheološka istraživanja s ciljem utvrđivanja ostataka pakračkog starog grada i ovo je po prvi put da se na području Pakraca provode ozbiljnija arheološka istraživanja. Istraživanje provodi  Institut za arheologiju iz Zagreba, strojno će biti uklonjen gornji sloj, nakon 40 centimetara započinje arheološki sloj koji može ići do dubine dva metra.




Radnici javnih radova Grada Pakraca su raspoređeni na pakračke zelene, cvjetne otoke na kojima je u tijeku uređenje i sadnja cvijeća.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI