Požežanka Iva Jakovac prvakinja Hrvatske

Naslov slike
(FOTO: M.J.)

03.06.2017. | M.M./sportalo.com
Pregleda: 7838

Nedavno smo pisali o Ivi Jakovac koja je nastupala za Hrvatsku U18 reprezentaciju na turniru u Bugarskoj, a jučer je Iva ponovno zaslužila da joj posvetimo pažnju. Iva će za tjedan dana napuniti 17 godina, a još dakle kao 16-godišnja djevojčica okitila se naslovom prvaka države u seniorskoj konkurenciji. ŽNK Osijek je po jedanaesti put u nizu osvojio naslov prvaka, a u pohodu do titule sudjelovala je i mlada Požežanka.

Nakon što je nogometno prohodala na Rekreaciji Iva je igrala za brodsku Viktoriju gdje je zapaženim igrama zaslužila poziv iz najboljeg ženskog nogometnog kluba u državi.

Iva je u svojoj premijernoj sezoni u ŽNK Osijeku skupila 340 minuta u 12 upisanih nastupa u prvenstvu, ako znamo da je uz to igrala i za mlađe kategorije, za reprezentaciju, doista imamo pravo biti ponosni na našu sugrađanku.


Prošle godine u 7. mjesecu sam došla u Osijek i osjetila sam jako veliku razliku; treninzi svaki dan, pripreme i bilo mi je sve novo, ali sam se naviknula na to i jako sam sretna i zadovoljna. Kao mlada igračica nisam se nadala da ću igrati za seniorke, al` i taj mi se san ispunio... Imala sam priliku igrati skoro svaku utakmicu po 30-45 minuta na čemu sam zahvalna treneru i suigračicama jer su me iz dana u dan, iz utakmice u utakmicu poticali i bili uz mene da budem što bolja – rekla je Iva.





Tvoje suigračice u Osijeku su već pomalo naviknute na osvajanje naslova, no tebi je to prva titula..

Jučer smo igrale zadnje kolo i potvrdile i proslavile 1. mjesto! Za mene je to nešto novo i posebno, jer mi je prvi put i toliko sam sretna da to ne mogu opisati. Baš je neopisiv osjećaj biti 1. u državi. Za tjedan dana nas čeka kup i vjerujem da ce moje suigračice obraniti dvostruku titulu prvakinja, a ja ću igrati za mlađi uzrast (kadetkinje) gdje ćemo se potruditi da i mi budemo prvakinje iako će nam biti teško.

Iva je u toj posljednjoj utakmici u igru ušla u 55. minuti umjesto Kristine Nevrkle, još jedne igračice iz naše županije, iz Poljane, a Osječanke su u velikom stilu i na terenu potvrdile naslov, nevjerojatnom 14:0 pobjedom protiv Katarine Zrinski.

Stalna si reprezentativka u mlađim kategorijama, prije nekoliko dana si se vratila sa reprezentativnog okupljanja?

Prije par dana sam bila na razvojnom turniru u Bugarskoj Albeni sa WU-18. Igrale smo 4 utakmice i završile smo 2. Bilo mi je drago što sam dobila taj poziv i nadam se da ce tako i ostati u budućnosti. Igrati za reprezentaciju svoje zemlje je poseban osjećaj.

Sezona se polako bliži kraju, već su vrlo aktualni planovi za onu sljedeću, borba za Ligu prvaka s Osijekom je sigurno veliki motiv?

Vjerujem da ću ostati u Osijeku i da ću biti jedna od igračica koja ce biti na popisu za Ligu prvaka koja je naravno motiv svima, a meni kao mladoj igračici posebno. Iskoristila bih priliku zahvaliti svima koji su uložili truda u mene i moju budućnost i uspjeh, a naravno pogotovo svojim roditeljima – zaključila je Iva.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI