Učenici oduševljeni boravkom u Irskoj

Učenici u Irskoj
(FOTO: V.B.)

09.05.2017. | V.B.
Pregleda: 10439

Deset učenika četvrtog razreda Ekonomske škole Požega smjera hotelijersko turistički tehničar , u pratnji profesorica Vesne Bajt bilo je na dvotjednoj stručnoj praksi (od 31.3. – 15.4. 2017.) u drugom po veličini gradu u Irskoj - Corku.

Učenici su svakodnevno odlazili na stručnu praksu i radili od 9 do 17 sati u hotelima. Na praksi su se upoznali s hotelom kao cjelinom, tehnikom rada prijemnog odjela hotela, vođenjem evidencije o gostima i uslugama. Bili su uključeni u jednostavne poslove prilikom prijama gostiju i izvršenje poslova za goste tijekom njihovog boravka te se osposobljavali za korektno, kulturno, gostoljubivo komuniciranje s gostima.




Svi sudionici mobilnosti dobili su Certifikate od hotela u kojem su obavljali stručnu praksu s opisnom ocjenom rada, Certifikat partnerske organizacije Vocation Relocation Ltd da su obavili stručnu praksu u inozemstvu i sudjelovali u projektu mobilnosti, Europass Mobility Dokument izdan na engleskom i hrvatskom jeziku koji će im zasigurno povećati konkurentnost na tržištu rada, a neki su dobili i priliku za posao.




Životom u irskim obiteljima stekli su naviku suživota, tolerancije, uvažavanja, suradnje i ljubavi te izgradili trajna prijateljstva.

Učenici su imali lijepo i kvalitetno organizirano slobodno vrijeme. Fascinantan je bio izlet na Cliff of Moher – 7 čuda prirode.

Cork ih je zadivio svojim gregorijanskim stilom gradnje, katedralama i crkvama, atrakcijama kao što je English Market (engleska tržnica u Corku), Cork, Universitty Cillege Cork… Najzanimljivija im je bila glavna ulica St. Patrickʼs Street s brojnim uličnim atrakcijama, pubovima, atraktivnim i prestižnim trgovinama…



Svi su oduševljeni susretljivošću i simpatijama Iraca. U potpunosti su ispunjeni očekivani rezultati projekta. Sudionici su stekli nova znanja, vještine i kompetencije, veću razinu samopouzdanja, poboljšali komunikacijske vještine pogotovo komunikacije na engleskom jeziku, ostvarili neovisnost i bolje snalaženje u novim situacijama, spoznali različitost života u multikulturalnom svijetu.

Bilo je to za sve izuzetno radno i životno europsko iskustvo.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI