U Požegi je trenutno deset studenata na razmjeni iz četiri Europske zemlje

Erasmus info dan
(FOTO: M.B.)

18.04.2017. | Mateja Barukčić
Pregleda: 11919

Erasmus program na Veleučilištu u Požegi djeluje već 10 godina, a danas je studentima održan Erasmus plus info dan, dakle predavanje o mogućnostima razmjene studenata čiji je cilj bio studente pobliže upoznati sa studiranjem izvan granica Hrvatske.



"Današnji cilj predavanja jest prezentirati studentima iskustva studenata koji su trenutno kod nas na razmjeni, a koji kroz razna iskustva i praksu stječu nova znanja koja će im se priznati u njihovim matičnim državama i fakultetima. Erasmus program postoji već desetu godinu, a mi sklapamo nove ugovore. Cilj je da profesori i studenti stječu nova iskustva. Ovo je najveći broj studenata na razmjeni u jednom trenutku koji se nalaze u Požegi u posljednjih 10 godina. Prošli mjesec smo sklopili sporazum s jednim institutom u Ateni tako da će uskoro biti dostupna razmjena studenata u Grčkoj", naglasio je Berislav Andrlić, prodekan za razvoj na Veleučilištu u Požegi.





"Prvi puta u 10 godina imamo ovako veliku grupu studenata u jednom trenutku na našem Veleučilištu, imamo deset predstavnika iz četiri zemlje Europske unije; Njemačke, Francuske, Španjolske i Italije. Ovisno o studiju, studenti kod nas provode dva do šest mjeseci. Tako da studenti poljoprivrednog i prehrambenog odjela ovdje borave oko dva mjeseca i obavljaju praksu, a studenti koji ovdje obavljaju ispitne obaveze borave oko šest mjeseci, trenutno nemamo niti jednog studenta društvenog odjela. Što se tiče naših studenata koji borave vani, trenutno ih je troje. To znači da nam i nije tako veliki interes te upravo iz tog razloga organiziramo ovaj Erasmus plus info dan", rekla je Barbara Pisker, Erasmus koordinator Veleučilišta u Požegi.





Jedan od studenata koji trenutno borave u Požegi je i Timo iz Njemačke. On studira prehrambenu tehnologiju u Njemačkoj i kaže kako se na studiranje u Požegi odlučio zbog jako dobrih vinskih puteva koji su mu ovdje dostupni. "U Njemačkoj studiram Prehrambenu tehnologiju koja je miks ekonomije, prehrambene tehnologije i vinogradarstva. Ovdje u Požegi su odlični vinski putevi, a ovaj semestar pobliže ćemo proučavati vino, pivo i vodu tako da ću u jednom semestru sve riješiti. Požega je odličan izbor i ne žalim što sam došao ovdje jer sam odavde posjetio mnoga druga mjesta poput obale, kontinenta, a bio sam i u Beogradu!, naglasio je Timo.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI