Predsjednica i premijer stižu u Požegu

Premijer Andrej Plenković i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović
(FOTO: jutarnjilist.hr)

08.03.2017. | Ante Mandaric
Pregleda: 16083

Kako jutros pišu neki požeški mediji, jest činjenica da će predsjednicaKolinda Grabar Kitarović ponovno u subotu boraviti u Požegi na prisegi mladihročnika.

U isto vrijeme će u Požegi boraviti i premijer Andrej Plenkovići to na proslavi dana Grada Požege, što je velika čast i pohvala za nas grad.

Ali...


Prisustvo hrvatskog vrha, predsjednice i premijera u jednomhrvatskom gradu u isto vrijeme nije neobično i često se dešava, (zasigurno ne svrstava naš lijepi maligrad u metropolu, ili je pjesnik tog slogana želio nešto drugo insinuirati). Još veća čast za Požegu bi bila da se predsjednica nakonprisege pridruži počasnom programu gradske proslave Dana grada te da ona i premijers našim gradonačelnikom Neferovićem prisustvuju zajedno u takvoj manifestaciji.


Iskreno se nadamo da će nam predsjednica tu čast i ukazati,čime bi potvrdila njene izjave zadnjih dana da joj je Slavonija bitna.

Što se tiče premijera Plenkovića, sigurno je njegova pojavačast gradu ali u neku ruku i priznaje da je Požega njemu relevantan čimbenik uSlavoniji.

No... i ovdje ništa neobično, Požežani se sjećaju kako jei stari gradonačelnik Ronko za te prigode dovodio visoke državne dužnosnike,tako da posjeta premijera i nije tolika novost koju taj medij želi prikazati.

Od ove posjete premijera ujedno se očekuje i rješenjeproblematike imenovanja kandidata HDZ-a za gradonačelnika Požege, jer su sviostali kandidati u županiji poznati.

Ovdje se, dakako, postavlja i pitanje hoće li Plenković prihvatitiodabir požeškog HDZ ili će ići nasuprot demokratske volje HDZ-ovog Gradskog odborai progurati drugačiju ideju. U subotu bi trebalo biti poznato.

Sada se već neslužbeno nagađa i gotovo je sigurno da ćesadašnji gradonačelnik Neferović, ako ne bude na listi HDZ-a ići u utrku sasvojom nezavisnom listom, tako da ćemo to ime bez obzira na HDZ-ovu odluku,svakako gledati.

Podsjetimo premijera Plenkovića, ako je možda zaboravio, štoznaci HDZ, Hrvatska DEMOKRATSKA zajednica i tko bi po tome trebao odlučiti okandidaturi, on ili Gradski odbor.

Kako bilo da bilo, svim kandidatima želimo puno sreće, da ako žele i budu izabrani za kandidata,što po nama i nije pozicija koju bi nekome poželjeli.

Očigledno da je od strane SDP-a sve riješeno i da će to bitiRONKO, no nagađa se da u rezervi ako on to ipak ne bude želio, planira u vatrugurnuti Marijana Cesarika kao njegovog surogata, što na kraju i ne pravi velikurazliku. Kako neslužbeno doznajemo, Cesarik tvrdi da u nikakvom slučaju neplanira prihvatiti bilo kakvu kandidaturu, ali na naš upit o tome se nije želiojavno izjasniti.

Tako da je ovdje ključna samo HDZ-ova odluka, jer će samooni, nekima na žalost ili nekima na sreću postaviti novoga gradonačelnika, takoda drugi red i nije toliko zanimljiv.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI