Neferović kao Trump, svi mediji pod njegovom kontrolom

Vedran Neferović
(FOTO: I.V.)

19.01.2017. | A.M.
Pregleda: 11504

U novom izdanju gradskih novina Pozega.hr pojavilo se SAMO 29 fotografija našeg s.v. gradonačelnika Neferovića, važno je napomenuti da izdanje ima 32 stranice. (s.v. -stručno verziran)

Ta činjenicanas je uznemirila jer smo očekivalinajmanje 32, a možda čak i više fotografija. Nama je jasno da gradonačelniktreba malo promocije i naravno u ovim, od građana plaćenim. novinama kao i naportalima koji u tri mjeseca imaju čitanost kao mi sami u samo jednom danu. Na primjer,ispod je fotografija od ponedjeljka 16.1. analitics-a za taj dan.




Gradonačelnikutaj novac ništa ne znači , 7000 kn mjesečno ovom portalu, 5000 kn onom i takodalje, par sitnih tisuća radiju i naravno kroz druge kanale, preko Komunalca iTekije za skupe čestitke i Bog zna što još .


Sve je to oki gradonačelnik može sve tako i napraviti, ionako je poznato da mu novacgrađana ne leži baš do srca i, budimo iskreni, svakome je lakše kapom i šakomtrošiti tuđi novac nego svoj.

Ovdje sepostavlja pitanje trebaju li građani platiti sve to velehvalenje isamohvaljenje za novu kampanju. Svi vi čitate različite medije i portale pa isami vidite da na nekim, na primjer požeški dnevnik ( koji je od gradonačelnikadobivao mjesečno 7000 kn i najvjerojatnije dalje dobiva ) ponekad ima pet udarnihčlanaka u kojima je naš gradonačelnik.

Vjerojatnose i većina vas pita kako to da u ostalim našim medijima nikad nema članakakoji su kritički protiv gradonačelnika. Je li razlog tome da je našgradonačelnik najpošteniji, sposobniji, tolerantniji, ma najbolji kojeg smoikad imali, koji a ma baš nikad ne pogriješi da bi se o njemu moglo neštokritički napisati?

Ako takomislite, onda i dalje spavajte u tom lijepom snu. Mi mislimo da je razlog tomu štonitko ne želi pisati ništa protiv njega jer ipak dobivaju novac, a vizaključite sami.

Da serazumijemo i da ne bi gradonačelnik došao na ideju, mi ne želimo i ne bismo niuzeli novac od vas za čestitke, promo članke i slično, iako vjerujemo da nam ihne biste niti dali, što je na kraju krajeva i logično jer ipak smo mi građanimaotkrili vašu drugu, mračniju stranu.

No, čak nito nije ključni problem, problem je u biti potpuno dublji. Kako može nekikandidat, nezavisni ili čak od neke druge stranke, voditi kampanju zaizbore protiv gradonačelnika kad onšakom i kapom gradskim novcem kupuje i plaća sebi medijski prostor? To zaistanije demokratski, a pogotovo nije fer.



Svikandidati koji žele ići u utrku za gradonačelnika ili za vijećnika su zakinutis gradonačelnikovom kontrolom medija u Požegi. Možete reći da to sve nijeistina, ali možemo vam pokazati brdo članaka samohvaljenja u poslijednjih šestmjeseci. Od doba pokojnog Maršala Tita nije bilo ovakvog očiglednogjednostranačkog hvaljenja vlasti kao što se događa sad u Požeštini.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI