Kutjevački dječji vrtić - temeljito obnovljen, ali pretijesan

Ravnateljica Slavica Jurišić i gradonačelnik Nikolić s mališanima
(FOTO: Mario Nakić)

21.09.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 8935

Prostorije Dječjeg vrtića u Kutjevu konačno su temeljito obnovljene i u novom ruhu. Grad je tijekom zadnje dvije godine u njihovo uređenje uložio stotinjak tisuća kuna. Vrtić sada ima novo stubište, vanjsku stolariju, stakla, strop i centralno grijanje.

- Prije je bila praksa da se svake godine malo ožbukaju zidovi i samo uredi ono najosnovnije. Ovo je prvi put da je kompletna zgrada preuređena i to nam je bilo prijeko potrebno - kazala je Slavica Jurišić, ravnateljica Dječjeg vrtića Kutjevo.




Ove je godine u kutjevački vrtić upisano 27 djece ili troje više nego lani, a još je mnogo zahtjeva na čekanju. Obnovljena zgrada vrtića uskoro neće biti dostatna za potrebe vrtića i predškole koju u Kutjevu i Vetovu pohađa pedesetak mališana.


- Čekamo da resorno ministarstvo provede natječaj za rekonstrukciju zgrade nekadašnjeg Poljostroja. Ondje će biti dovoljno prostora za više djece, tamo je predviđen vrtić. Međutim, ministarstvo nikako ne objavljuje natječaj pa ćemo se morati drukčije snaći. Ponudit ćemo kombinatu Kutjevo, koje je vlasnik drugog dijela zgrade u kojoj se vrtić sada nalazi, da otkupimo njihov prostor i tako proširimo vrtić - kaže gradonačelnik Ivica Nikolić.

Cijena upisa u vrtić je i dalje 450 kuna i Nikolić tvrdi da poskupljenje ne dolazi u obzir. Zasad je u vrtiću zaposleno četvero djelatnika, a ukoliko dođe do proširenja prostora i do povećanja broja upisane djece, stvorit će se potreba i za novim djelatnicima, potvrdio je gradonačelnik u razgovoru za 034portal.


Ana Vertosi (69) radila je punih 30 godina u Dječjem vrtiću Kutjevo kao kuharica i trenutačno je u mirovini, ali zbog djece se rado vraća u vrtić. Kaže kako ovaj vrtić još nikad nije bio tako temeljito obnovljen.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI