Veliki koraci malih poduzetnika: ¨Zabavno je praviti proizvode, prodali smo ih i zaradili¨

30.04.2016. | Vjeran Blašković
Pregleda: 8729

Školsku godinu koja se približava kraju gotovo 200 djece iz 9 školskih i predškolskih razreda i vrtićkih skupina provela su učeći o poduzetništvu, novcu, proizvodima i kako se, prilagođeno njihovom uzrastu, radi pravi biznis. U pješačkoj zoni danas su na štandovima pokazali koje su proizvode osmislili, kako im se zovu tvrtke, organizirali su pravi ulični marketing i na kraju proizvode prodavali. Što će s novcem odlučit će kada vide koliki im je današnji prihod.

Festival dječjeg poduzetništva je posljednja aktivnost projekta "Veliki koraci malih poduzetnika" kojemu je cilj promoviranje poduzetničkog duha i osvještavanje šire društvene zajednice o važnosti razvoja poduzetničkih osobina od najranije dobi.







- Mi smo napravili domaći plastelin. Pravili smo ga od brašna, ulja, vode limunske kiseline i prehrambenih boja. Bilo nam je baš zabavno praviti šareni plastelin. Prodajemo ga za 15 kuna - ispričala je Nina Marić, učenica 3. c OŠ Antuna Kanižlića.







- Nosim plakat na kojemu smo napisali reklamu za naš eko privjesak za ključeve. Oni su ručno izrađeni od prirodnih materijala. Hodajući s plakat po šetalištu oglašavamo naš proizvod i već smo zaradili, ako sve prodamo imat ćemo 750 kuna - kaže Tin Pavičić iz 2. a OŠ Antuna Kanižlića. Dio novca od zarade donirat će u humanitarne svrhe, a ostalo će dalje uložiti.







Svu limunadu koju su pripremili prodali su učenici OŠ Julija Kempfa.
- Imamo dva proizvoda. Limunko je limunada koja je spremna za piće, a Limunko gustač je sirup koji se razrjeđuje s vodom. Zaradili smo više od 100 kuna. Nije teško za napraviti sirup, limun se izreže na kriške, ostavi se 24 sata u vodi, doda se šećer i ostavi da stoji uz miješanje da se otopi šećer, procijedi se i to je to - ispričala je recept za Limunko gustača Hana Pavić, učenica 2. a razreda.

Pogledajte fotogaleriju svih štandova na Festivalu dječjeg poduzetništva.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI