Zvečevo zbog posla s Tescom smanjuje gubitak, povećava dobit i širi posao

Zvečevo
(FOTO: Vjeran Blašković)

21.04.2016. | V.B.
Pregleda: 9237

Zvečevo je prošlu je godinu završilo s upola manjim gubitkom (devet milijuna kuna) nego godinu prije, a prema očekivanjima njegova predsjednika Uprave Marina Pucara ove bi godine Zvečevo napokon moglo raditi i s dobiti.

– Ušli smo u nove projekte, okrenuli smo neku drugu priču. Prošle smo godine rasli na vlastitim brendovima, a taj se trend nastavlja u ovoj godini. Smanjili smo proizvodnju privatnih marki, osim za Tesco s kojim imamo mnogo kvalitetniju suradnju nego s lokalnim `retailerima` – govori Pucar.

Zvečevo je suradnju s Tescom otvorilo 2014. godine ugovorom o proizvodnji čokoladnih prutića za Tescove trgovine u Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj i Mađarskoj, da bi lani suradnja bila proširena na 15 novih proizvoda i pakiranja. To je požeškom konditoru prošle godine donijelo oko milijun eura prihoda, četiri puta više nego u prvoj godini. U ovoj godini, kaže Pucar, suradnja s Tescom uspješno se nastavlja te bi mogla porasti između 50 i sto posto u odnosu na prošlu godinu. Pucar se također nada da će se suradnja Zvečeva i Tesca najkasnije do početka iduće godine proširiti i na proizvodnju za englesko tržište.  


– S Tescom postižemo korektne kalkulacije. Za razliku od domaćih trgovaca, koje nimalo ne zanima silovito poskupljenje sirovina, osobito lješnjaka i kakaovca, u posljednje dvije godine, u Tescu nas uvijek pozorno saslušaju – rekao je Pucar za poslovni tjednik Lider.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI