Razriješen Školski odbor Gimnazije u Požegi: Nisu suspendirali ravnatelja Bucića

Pavle Bucić
(FOTO: Mario Nakić)

28.01.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 10823

Služba prosvjetne inspekcije Požeško-slavonskoj županiji dostavila je zahtjev za raspuštanje Školskog odbora Gimnazije. Za predsjednika povjerenstva imenovan je Željko Obradović, tajnik Skupštine požeško-slavonske žuapnije koji treba provesti redovitu proceduru izbora novog Školskog odbora.

Podsjećamo, Općinsko državno odvjetništvo u Požegi je u ožujku 2015. godine podiglo optužnicu protiv ravnatelja Pavla Bucića zbog kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službene isprave.  Općinski sud u Požegi potvrdio je tu optužnicu na temelju koje je ravnatelj Bucić prema Zakonu o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, trebao biti suspendiran.

Školski odbor se žalio na to rješenje, Ministarstvo obrazovanja drugostupanjskim je rješenjem odbilo žalbu, no Školski odbor i dalje ne ispunjava svoju obvezu smjene ravnatelja. Time čini osobito tešku povredu zakona pa je od Ureda državne uprave u Požeško-slavonskoj županiji zatraženo raspuštanje Školskog odbora.


Nazvali smo jutros ravnatelja Gimnazije Pavla Bucića koji je rekao kako je na sastanku i trenutno nema vremena za komentar. Poslije se nije javljao na mobitel. Zatim smo nekoliko puta zvali računovotkinju OŠ Ivana Gorana Kovačića u Velikoj Antoniju Pavlović koja je posljednja obnašala funkciju predsjednice Školskog odbora, ali nije se javila. Zvali smo i tajnika Županijske skupštine, Željka Obradovića, novoimenovanog predsjednika povjerenstva koji se također nije javio.


Komentare ćemo objaviti kada sugovornici koje smo pokušali kontaktirati odgovore na pozive.

Dodano 29. siječnja 2016. u 9 sati

Javila nam se računovodkinja OŠ Ivan Goran Kovačić iz Velike Antonija Pavlović koja je rekla da dužnost predsjednice Školskog odbora u Gimnaziji Požega obnaša od 23. prosinca 2015. te nema nikakve veze s onim što se događalo prije tog datuma i ne može to komentirati.

Predsjednica Školskog odbora Gimnazije do tog je datuma bila profesorica Duška Galić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI