NK Lipa: ¨Odlaze nam igrači, dom nije legaliziran i prepušteni smo sami sebi¨

Vinko Mijatović, predsjednik NK Lipa
(FOTO: Lidija Galić)

26.01.2016. | Lidija Galić
Pregleda: 8764

NK Lipa postoji od 1974. godine i uglavnom se natjecao u drugoj Županijskoj ligi. U radu kluba bilo je puno uspona i padova, no 2015. je zasigurno bila najteža i ako se ovako nastavi, upitna je daljnja sudbina jednog od najstarijih nogometnih klubova u Požeštini, doznali smo od Vinka Mijatovića, predsjednik kluba.

- Ne stojimo dobro na ljestvici. Zadnji smo. Imamo problema s igračima. Neki su nas napustili jer žele igrati u prvoj Županijskoj ligi gdje smo i mi bili prije dvije godine. Mi novca nemam da ih platimo, a u drugi klubovi im na neki način sufinanciraju dolazak na treninge. Žalosno je da se u jednoj takvoj ligi plaćaju igrači. Neki naši igrači su otišli odavde, ekipa iz sela se osula i sad imamo velikih problema - dodao je.








U klubu smatraju da bi trebalo razviti suradnju s požeškom Školom nogometa pa na neki način razmjenjivati igrače jer mladima je u interesu igrati, a klubovima dobiti mlade igrače i složiti ekipu.

No, nije nedostatak igrača jedini problem lipljanskog kluba. Prostorije i dom nisu legalizirani pa o objektu ne vodi brigu Javna ustanova Sportski objekti Požega kao što je to slučaj u nekim drugim mjestima. Novac iz proračuna dobivaju, lani je to bilo oko 30 tisuća kuna, no nekadašnji model isplate, kažu, bio je bolji.

- Grad nam pokriva troškove odlazaka na utakmice. Do sada smo novac iz proračuna dobivali na račun pa smo nalazili način da uštedimo na nekim stranama kako bismo kupili opremu, kopačke i lopte. Sada to nije tako pa nam je teško naći novac za to. Prepušteni smo sami sebi - pojašnjava.






Dom su izgradili mještani "vlastitim rukama". Sada mu je potrebna obnova, uređenje tuševa, a voljeli bi ga i proširiti kako bi imali društvene prostorije koje bi koristio mjesni odbor. No, najveći je problem je što nije legaliziran.

- Bili smo kod gradonačelnika Neferovića i rečeno nam je da nam Grad ne može pomoći dok se ne riješi legalizacija. Ne znamo gdje je zapelo. Ima problema s parcelama. Rečeno nam je da su papiri otišli za Zagreb, ali nekako predugo to sve traje - kaže Dario Marčetić, tajnik kluba.



Lani im se pokvarila traktorska kosilica za igralište. Ni tu im Grad nije mogao pomoći je nisu pod Javnom ustanovom Sportski objekti.

- Snalazili smo se nekako, no svi nam se problemi gomilaju jer nismo pod Ustanovom, a nećemo ni biti dok nam objekt nije legaliziran - zaključuje Marčetić.

Kako bi namaknuli barem nešto novca za rad kluba, 22. godinu organiziraju Lipljansku noć. Na njoj se okupe mještani Stare Lipe, nogometaši i simpatizeri kluba. I ove će se godine Lipljanska noć održati u subotu 30.1. 2016. u sali u Novoj Lipi. Cijena karte je 80 kuna, a  sve ostale informacije kao i rezervacija karata mogu se dobiti od tajnika Vinka Mijatovića, na broj 098 9090133.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI