Vratila se iz Njemačke: Nije mi se svidjelo, vuklo me nešto kući. Ovdje barem mogu raditi za sebe

Claudia Hofman izrađuje slastice
(FOTO: Anđelko Banović)

19.01.2016. | Vesna Milković
Pregleda: 16074

"Prvu slasticu 22-godišnja Pakračanka Claudia Hofman samostalno je ispekla tek u srednjoj školi, a sada u slasticama vidi svoju budućnost. Ona je naime, od 1. prosinca službeno vlasnica tvrtke za proizvodnju kolača i drugih slastičarskih proizvoda "Slatki užitak".

- Školovala sam se za trgovkinju, a prošle godine sam mjesec i pol bila u Njemačkoj u potrazi za poslom. Nije mi se svidjelo, vuklo me nešto kući. Mislila sam: ovdje barem mogu raditi za sebe, a ne da mi netko drugi "puše za vratom". Predala sam papire, sve je malo duže trajalo, no sad kad sam počela raditi, super je – ispričala je Claudia.








U kuhinji se Claudia uvijek dobro snalazila pa ipak, do toga da se posveti pripremanju torti i kolača došlo je pomalo slučajno.

- Trebala sam ići na jedan rođendan i razmišljala sam o tome što kupiti. U jednom mi je trenutku palo mi je na pamet da ispečem tortu. Svidjela se gostima pa su onda neki tražili da im ispečem za ovu ili onu prigodu i tako je krenulo. Koristim uglavnom stare recepte od bake i mame i sve pripremam od domaćih sastojaka. Čak i kore za pite sama valjam. U ponudi imam 43 vrste različitih kolača. Potražnja je odlična pa sam evo, za Božić ispekla preko 150 kilograma raznih kolača i desetak torti – kazala je Claudia.

U svom naumu da ode u poduzetnike Claudia je imala punu potporu članova obitelji, bake Marije, mame Violande, tate Zorana i brata Ivana te ostale rodbine koji joj i sada pomognu oko svega što joj zatreba.






- Radim isključivo po narudžbi za građane. Želim uspostaviti suradnju s trgovinama i hotelom, a vjerujem da ću jednog dana imati i vlastitu slastičarnicu – rekla je Claudia.

Dodaje da je i nju pogodila zabrana ukrašavanja torti likovima iz popularnih crtića zbog kršenja autorskih prava no, to ju neće omesti u planovima.






- Radila sam takve torte, ali više neću. Kazne su velike i ne želim probleme, ionako su neki po Pakracu pričali kako radim na crno. Pravit ću torte bez tih likova i usmjeriti se na druge stvari. Ovog proljeća namjeravam malo proširiti i modernizirati prostor u kojemu radim – zaključila je Claudia.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI