Vidovčani potopljeni u Kutjevu, Veličani svladali Mihaljevce, a Trenkovčani idu po naslov

NK Dinamo Vidovci - NK Croatia Mihaljevci
(FOTO: Josip Marković)

27.09.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 8000

Peto kolo 1. Županijske nogometne lige donijelo je neke zanimljive rezultate, ali ne i promjenu na vrhu tablice. Unatoč porazu u Velikoj, mihaljevačka Croatia je i dalje prva.

Papuk - Croatia 1:0

- Odlična utakmica za nas, Croatia je čak i dobro prošla. Mogli smo dati i više golova, ali svejedno možemo biti zadovoljni jer pobjeda nam je trebala. Od Croatije sam ipak više očekivao budući da su vodeća momčad na ljestvici - rekao nam je Draženko Kljajić, trener Papuka iz Velike nakon današnjeg susreta. Papuk je pobijedio na svom terenu s 1:0, a jedini pogodak postigao je Josip Zvekić iz jedanaesterca.


- Mi smo svoje šanse u prvom poluvremenu promašili, a imali smo tri mrtve prilike. Oni su dali gol iz penala i to je to - komentirao je Željko Mitrović, trener Croatije.


Slaven - Mladost 1:1

Neriješeno je završio dvoboj u Gradcu gdje su se sastali Slaven i Mladost iz Pavlovaca. Domaćini su poveli pogotkom Josipa Tokića u prvom poluvremenu, a gosti su izjednačili početkom drugog poluvremena pogotkom Andrije Lucovića.

- Bila je to tvrda prvenstvena utakmica, dobra s obje strane. Igra je bila čvrsta, mi smo bili malo bolja ekipa, ali ni gosti nisu bili loši, tako da je neriješeno na kraju najrealnije - rekao nam je Mijo Jozić, igrač Slavena.

S njim se složio Krešo Miškulin, trener Mladosti, izrazivši zadovoljstvo što je njegova momčad uzela bod u Gradcu.

Kutjevo - Dinamo 4:1

Prošlosezonski prvak nije dobro započeo ovu sezonu. Nakon današnjeg teškog poraza u Kutjevu s 4:1, Dinamo iz Vidovaca je pao na dno tablice. Golove za Kutjevo postigli su Jurica Kljajić, Vinko Kljajić, Andrej Egner i Ante Budimir (iz jedanaesterca), a jedini počasni gol na kraju za goste postigao je Luka Mandić.

- Bili smo puno bolji od protivnika, više smo željeli pobjedu. Vodili smo 3:0 na poluvremenu, a u nastavku smo povećali prednost na 4:0. Oni su uspjeli onda smanjiti na 4:1. Na kraju su nam čestitali jer smo zasluženo pobijedili. Sve je bilo fer i korektno - rekao nam je Stipo Martinović, trener Kutjeva.

- Nemam što reći. Loše smo ušli, napravili smo par poluprilika, ali onda je Kutjevo zabilo eurogol i sve je nekako krenulo nizbrdo. Igrači su možda malo uspavani jer smo prošle sezone osvojili prvo mjesto pa sad misle "lako ćemo", a znate da se tako ne može ništa napraviti. Nema više slabih protivnika, sve ekipe treniraju i rade i mi moramo nešto učiniti. Ova ekipa je dobra, imamo igru do 16 metara, ali završnica nedostaje i na tome trebamo raditi. Kutjevo je zasluženo pobijedilo, nadigrali su nas i ja im čestitam - komentirao je Krešo Poleti, trener Dinama iz Vidovaca.

Sloga - BSK Buk 2:1

Trenkovačka Sloga će ove sezone pokušati osvojiti naslov prvaka. To nam je danas potvrdio trener Bernard Raguž.

- Idemo na prvo mjesto i tu nema priče. Mi smo sad jedina neporažena momčad ove sezone i mislim da realno možemo pucati visoko. Danas smo odigrali pravu prvenstvenu utakmicu. Imali smo malih hendikepa radi ozljeda i gost je bio dobar, ali za taj jedan gol smo bili bolji - rekao nam je Bernard Raguž, trener Sloge koja je danas na svom terenu pobijedila goste iz Buka rezultatom 2:1. Tomislav Tvrdy je postigao vodeći gol za Buk, izjednačio je Bruno Golić, a Ivan Matanović je postigao pogodak za Sloginu pobjedu.

Kaptol - Jakšić 2:2

Zanimljivo je bilo u Kaptolu gdje su gosti iz Jakšića poveli s 2:0 u prvom poluvremenu, ali se domaćini u nastavku utakmice vraćaju u igru, smanjuju rezultat i pred sam kraj izjednačuju na 2:2. Strijelci za Kaptol su Valentin Pranjić i Ivan Petraš, a oba pogotka za Jakšić postigao je Tiho Filipović.

- Mislim da je rezultat na kraju realan. Izjednačeno je najpravednije jer oni su bili bolji u prvom poluvremenu, a mi smo bili bolji u drugom i zasluženo smo izjednačili - rekao nam je Krunoslav Pranjić, trener Kaptola.

- Na poluvremenu smo vodili 2:0 i imali smo potpunu kontrolu na terenu. U nastavku utakmice nismo bili tako dobri, ali možemo žaliti za pobjedom jer smo golove primili iz sumnjivog penala i slobodnog udarca u posljednjoj minuti. Sudac nije imao ujednačen kriterij, ali nije bio presudan za ishod susreta - komentirao je Dino Gurdon, trener Jakšića.

Tim osvježenje - Požega 0:0

Susret Tim osvježenja i Požege odigran je još u petak na stadionu u Kuzmici bez pogodaka.

Tablica 1. ŽNL - 5. kolo

1. CROATIA (Mihaljevci).........12 (9:4)
2. SLOGA (Trenkovo).............11 (6:2)
3. KUTJEVO.......................9 (8:5)
4. MLADOST (Pavlovci)............8 (10:6)
5. TIM OSVJEŽENJE (Kuzmica)......7 (10:8)
6. BSK BUK.......................7 (7:7)
7. PAPUK (Velika)................6 (8:8)
8. JAKŠIĆ........................6 (8:11)
9. POŽEGA........................5 (5:8)
10. SLAVEN (Gradac)..............5 (4:7)
11. KAPTOL.......................2 (6:10)
12. DINAMO (Vidovci).............2 (3:8)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI