U dvije srednje i pet osnovnih škola nema štrajka; u Čaglinu radi čak i sindikalni povjerenik

Ilustracija
(FOTO: Lidija Galić)

25.09.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 12008

Prema najnovijim podacima županijske povjerenice Sindikata hrvatskih učitelja Lidije Romić, u osnovnim školama u našoj županiji u štrajku je ukupno 51 posto zaposlenika, odnosno 63 posto članova sindikata.

- Dobili smo informaciju da se nastava ipak održava u osnovnim školama u Jakšiću, Čaglinu i Poljani. U školi u Kaptolu u štrajku je samo pet zaposlenika tako da se i tamo nastava održava bez poteškoća. Zanimljivo je da u Čaglinu nije u štrajku čak ni sindikalni povjerenik Krešimir Lončar - kaže povjerenica Romić.

Njegovu izjavu nismo uspjeli dobiti budući da je profesor tjelesne i zdravstvene kulture te je na nastavi u sportskoj dvorani.


Poručio nam je putem tajnice škole da se nastava u toj školi održava normalno te da i on osobno kao djelatnik te škole ispunjava svoje obveze.


- Štrajk nastavljamo i u ponedjeljak i pozdravljamo sve roditelje koji su nas podržali i nisu poslali svoju djecu na nastavu - dodala je.

Nastava koja zbog štrajka neće biti održana, dodaje Romić, bit će nadoknađena.
- Kalendarski bi škola trebala završiti 10. lipnja tako da će biti mogućnosti da se ta nastava nadoknadi - rekla je Lidija Romić.

Kao što je to slučaj u svim katoličkim školama u Hrvatskoj tako se i u požeškoj osnovnoj i srednjoj katoličkoj školi nastava održava normalno, odnosno u tim školama nema štrajka prosvjetnih djelatnika.

- Na razini županije osam je srednjoškolskih ustanova. U štrajku nisu Đački dom u Požegi i Katolička srednja škola koja nema organiziran sindikat. U Gimnaziji Požega u štrajku su gotovo svi članovi sindikata i desetak nastavnika koji to nisu, ali podržavaju štrajk. Učenika u školi nema tako da uopće nema nastave. Ista je situacija i na Poljoprivrednoj, Tehničkoj, Obrtničkoj i Ekonomskoj. Tamo je više od pola djelatnika u štrajku, ali budući da nema učenika, nema ni nastave. U Srednjoj školi Pakrac u štrajku je manji dio nastavnika pa se tamo nastava održava - rekao nam je Željko Barić Pilić, sindikalni povjerenik za srednje škole u našoj županiji.

Dodaje da se ne zna koliko će štrajk trajati, a za sada je sigurno da se nastavlja i u ponedjeljak.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI