Film na Papuku: ¨Ljudi su dolazili pješice, pola sata su hodali kroz šumu. Vjerujem da su uživali¨

29.08.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 9151

Gotovo godinu dana sniman je film o Parku prirode Papuk koji je sinoć prikazan na veličkom Starom gradu. Ideja je nastala u prigodi 15. obljetnice postojanja Javne ustanove Park prirode Papuk. Produkciju filma je radila ekipa Poljoprivredne televizije, glazbu je napisao Veljko Valentin Škorvaga, a u realizaciji filma su sudjelovali i sami djelatnici Parka prirode Papuk koji su prikupljali podatke i usmjeravali radnju filma.






- Tijekom 15 godina puno je toga istraženo i otkriveno i ta bogata geologija i biologija te kulturno-povijesna baština su bili povod da Papuku poklonimo film. Za nas je to velik događaj i htjeli smo ga javnosti prikazati na jedan drukčiji način. Odlučili smo da to bude u Velikoj, ali ne u našim prostorijama, već na veličkom Starom gradu. Manifestaciju smo nazvali Ljeto pod zvijezdama i doista je prekrasna ljetna noć pa je projekcija filma doživjela svoj puni sjaj – rekla nam je Kristina Kožić, ravnateljica Parka prirode Papuk.




Najavila je ujedno nove projekte na Papuku gdje će u funkciju staviti i neke druge lokacije.

- Jedini smo Geopark u Hrvatskoj i želja nam je napraviti Geofestival. Održavat će se na neobičnim lokacijama, a ovo je bio pilot projekt. Nismo očekivali ovako puno ljudi, dolazili su pješice iz Velike, pola sata su hodali kroz šumu i to ih nije spriječilo da dođu. Vjerujem da su uživali – dodala je.



Pogledajte fotogaleriju projekcije filma na veličkom Starom gradu.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI