Povijesna pobjeda pleterničkog pismonoše: ¨Imam oko 80 pobjeda, ali ova mi je najdraža¨

Krešimir Ostojić s golubovima koji su pobijedili u "Letu slobode"
(FOTO: Facebook)

19.08.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 7339

Pobjednik "Leta slobode" održanog u prigodi Dana pobjede i 20. obljetnice Oluje je pleternički golub u vlasništvu Krešimira Ostojića iz Pleternice. Pobjeda je to na koju je Krešimir posebno ponosan, a golub je nakon pobjede dobio ime Oluja. I drugo mjesto osvojio je golub iz Krešimirovog jata.

- Uzgojem golubova pismonoša bavim se 15-ak godina. Imam 40-ak golubova natjecatelja i desetak parova mladih golubova. Nadao sam se pobjedi, kao i svi koji su tamo bili, no ovo su mladi golubovi i to im je bio prvi let tako da sam sada još sretniji - kaže Krešimir.




Tisuću golubova s kninske je tvrđave prema Vukovaru poletjelo u šest sati. Istovremeno ih je isto toliko krenulo iz Vukovara prema Kninu.


- Prvi su golubovi na cilj stigli u 9,10 sati. Prosječna im je brzina bila malo ispod tisuću metara u minuti - kaže Krešimir.

Za nagradu će dobiti pehar u obliku vukovarskog tornja i 200 kilograma hrane za golubove, no Krešimir kaže da nagrada nije toliko važna kao osjećaj da imate golubove pobjednike prvog "Leta slobode" u povijesti.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI