Počela sezonska sniženja, neki artikli cijenom pristupačniji i 70 posto

Popusti u požeškim trgovinama
(FOTO: Klementina Malčić)

17.08.2015. | Klementina Malčić
Pregleda: 8794

POŽEGA - Trgovci u ovo vrijeme objavljuju sezonska sniženja nastojeći prodati zalihe. Tako su sniženja i natpisi od 20, 50 sve do 80 posto vidljivi na većini požeških butika. Trenutno je na sniženju cijeli ljetni asortiman od kupaćih kostima, kratkih hlačica do raznih šarenih haljinica te svakodnevnih majica.

Haljine i kratke majice snižene su 50 posto, dok su hlače 20 posto. Saznajemo kako unatoč trendu da Požežanke "krpice" kupuju u drugim gradovima, kupaca ima. Neki kupe nešto, neki ne, ali u svakom slučaju vidljivo je da se police trgovina prazne.




Stara cijena jedne večernje majice je 110 kn, a s popustom 55 kn, kupaći kostimi se na policama mogu naći i za 39 kn i tako u nedogled. Najviše se prodaju haljine, kratke majice za djevojke te kupaći kostimi. Također su sniženi i koferi za 20 posto koji vrlo dobro dođu studentima u našoj Požeštini, a i pri raznim putovanjima.


Dok većina trgovina ima akcijske cijene u postotcima druge pak definiraju jednaku cijenu za svaki artikl.
Tako smo zavirili u jedan od butika gdje je cijena za svaki komad odjeće samo 15 kuna, bilo da se radi o kratkim hlačama ili zanosnoj haljini. Stvarne cijene artikala koji su trenutno 15 kuna su znale biti od 30 do 200 kuna.



- Dnevno dođe i do 150 kupaca dok većina kupi i više od dva artikla. Većina kupaca su žene jer imaju veći izbor odjeće nego muškarci, što nekim buticima predstavlja problem. Međutim, sniženja traju iz tjedna u tjedan, u prvom tjednu cijene artikla budu normalne dok se s vremenom snižavaju - saznajemo u jednoj požeškoj trgovini odjećom.

- Na sniženju sam kupio cipele kojima je stara cijena bila 450 kuna, a ja sam platio s popustom nekih 200-tinjak kuna. Smatram da artikli s popustima nisu realni u odnosu na druge zemlje Europske unije kada je riječ o sezonskim sniženjima jer bi po mome mišljenju te cijene trebale biti daleko manje. Isključivo kupujem kada su sniženja jer treba nešto novca i uštedjeti - rekao nam je Požežanin kojega smo zatekli u razgledavanju sniženih cijena.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI