Dražetić prozvao Neferovića da laže; Neferović: Iza tih igrokaza stoji SDP

Stjepan Dražetić, UHDDR Požeško-slavonske županije
(FOTO: Lidija Galić)

07.07.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 9598

"Gradonačelnik Vedran Neferović lagao je da nije pozvan na obilježavanje 21. obljetnice UHDDR-a Požeško-slavonske županije (održanog 27. lipnja) u sklopu kojeg je održano sportsko natjecanje na kojem je bilo deset županijskih organizacija. Postoji pečat o zaprimljenom pozivu", tvrdi Stjepan Dražetić, predsjednik županijskog UHDDR-a. Kaže da je kod Neferovića bio u uredu 23. 6. kako bi mu prezentirao program.

- Stajao sam u njegovom uredu pored stola više od 15 minuta dok je on čitao novine. Kad sam rekao da mi tako što ne treba i da odlazim, sklopio je novine i rekao: "I, šta ima?". Začudio sam se i postavio mu isto protupitanje - prepričava Dražetić.

Na upit zašto su na isti događaj pozvani novinari iz samo jedne požeške redakcije Dražetić kaže kako ne voli pozornost, a predstavnike tog jednog medija pozvao je jer se s njima privatno poznaje.


Dražetić tvrdi da je Kalić pobjegao s bojišnice


Gradonačelnikovog savjetnika za branitelje Željka Kalića prozvao je da kao savjetnik ima mjesečnu neto plaću od 4.300 kuna te njegove izjave o tome da branitelji trebaju biti jedinstveni, ne zaslužuju pažnju.

- Poznat je po tome što je 1992. napustio bojišnicu u Bosanskoj Posavini, pobjegao i ostavio postrojbu, a sada je sebe politički unovčio - tvrdi Dražetić.

Što se tiče uzvanika na taj isti događaj kaže da im je bila čast da na tom obilježavanju bude saborski zastupnik Zdravko Ronko, a na upit jesu li pozvani i drugi saborski zastupnici iz naše županije nije htio odgovoriti.

- Neću dalje komentirati ništa. To je sve. Hvala Vam. Neću dalje odgovarati - rekao je Dražetić te se ustao od stola i prekinuo konferenciju za novinare.

Saborski zastupnici Dražen Đurović i Franjo Lucić potvrdili su nam da o spomenutom događaju ništa nisu znali niti ih je itko pozvao.

"Iza takvih igrokaza stoji SDP"

- Gospodin Dražetić je došao sa zahtjevom da će se održati manifestacija te nas upoznao s onim što Grad treba napraviti, od osiguravanja prostora za održavanje sportskih igara i polaganje vijenaca do zatvaranja prometa. Neka pokaže poziv koji je uputio kroz našu pisarnicu. Poveznica je jasna, brat mu je u jednom od ministarstava i iza takvih igrokaza stoji SDP. S takvim načinom rada gospodin Dražetić neće naići na potporu u Gradu Požegi. Bitno je tko to kaže, a u ovom je slučaju to jasno - odgovorio je Dražetiću gradonačelnik Vedran Neferović.

Na tvrdnje koje je iznio uoči pressice da je prostor koji UHDDR dobio od Grada na korištenje bez riješenog grijanja i bez ormara Neferović kaže: "Nemam o tome nikakvih informacija i mislim da je to umotvorina od jutros".

Kalić: "Dražetić je SDP-ov produkt"

- Nikad s terena nisam pobjegao i to provjerite s ostalim kolegama. To je glupost. Dražetić je produkt SDP-ove politike - rekao je kroz smijeh Željko Kalić, savjetnik gradonačelnika za branitelje.

Ponovio je još jednom da je bit braniteljske populacije da se ujedini bez obzira tko kojoj političkoj opciji pripada.

- To što Dražetić nije skužio o čemu pričam, to je njegov problem-  zaključio je Kalić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI