¨Očito požeški jal prevladava i neki ne mogu podnijeti da struka određuje što će biti¨

Mario Pilon, Vedran Neferović i Darko Puljašić
(FOTO: Lidija Galić)

02.07.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 8343

"SDP je očito zaboravio ponašanje svojeg čelnog čovjeka u vođenju grada, ophođenju s medijima, udrugama i građanima. Ta su vremena prošlost i danas SDP-ovi vijećnici u Gradskom vijeću imaju adekvatan tretman kao i svi drugi vijećnici. Očito je da se želi spriječiti pružanje prave informacije o stanju ugradskim proračunima koje će dodatno biti  otežano s obzirom na najave dodatnih smanjenja prihoda jedinicama lokalne samouprave. Gospodin Ronko može lagati i obmanjivati koliko hoće, ali to je istina s kojom je suočena cijela Hrvatska - prokomentirao je, na tradicionalnom druženju s novinarima, gradonačelnik Vedran Neferović previranja na, kako je istanuo, burnoj političkoj sceni u gradu.

Nije ostao dužan ni SDP-ovcu Bruni Horvatu koji je na nedavnoj konferenciji za novinare prozvao sadašnje organizatore Aurea festa za rastrošnost i srozavanje kvalitete požeškog festivala.

- Niti želim biti urednik festivala, niti želim birati izvođače i pjesme. Volio bih da festival košta dva milijuna kuna i da ga možemo isfinancirati iz proračuna Grada Požege te privući više turista u grad. Očito požeški jal prevladava i neki ne mogu podnijeti da struka i umjetnici određuju što će biti. Prijedlog za program mogu dati i sami građani - rekao je Neferović te dodao da su sponzorska sredstva limitirana te da će biti sretan ako se ove godine festival uspije pokriti s 800 tisuća kuna od kojih je samo 100 tisuća iz gradskog proračuna.


- Najmanje bi o tome trebao govoriti gospodin Horvat koji je direktor Turističke zajednice bio bez adkvatne kvalifikacije - zaključio je Neferović.


Osudio je "igrokaze" pojedinih udruga, poput Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata na čijem je čelu Stjepan Dražetić, koja je prošlog vikenda organizirala sportske susrete branitelja na koje nisu pozvani predstavnici Grada.

- Podupiremo financijski i logistikom sve braniteljske udruge, ali poziv za to događanje nismo dobili. I to branitelji trebaju znati - dodao je.

Savjetnik gradonačelnika za branitelje Željko Kalić također je osudio razjedinjenost branitelja i braniteljskih udruga.



- To je preslik situacije u državi gdje je više od sto braniteljskih udruga. Branitelji moraju zaboraviti na politiku. Ako se misle uključiti u rješavanje braniteljskih problema, neka politiku prepuste nekom drugom. To što si je netko uzeo za pravo da udrugu personalizira je njegov problem. Ostalo će pokazati izborne skupštine i unutarnje organizacije - rekao je Kalić.

Gradonačelnik Neferović dodao je na kraju da je od dolaska na vlast plan bio većinu infrastrukturnih projekata riješiti sredstvima EU fondova među kojima su zgrada muzeja, OŠ Dobriše Cesarića, bazeni, vrtić Trg sv. Terezije, Trg Sv. Trojstva te prometna infrastruktura.

- Sredstva iz proračuna trošili smo za izradu dokumentacije i dozvole. No, od prosinca prošle godine, okolnosti su se promijenile i natječaji koje smo očekivali jednostavno nisu raspisani - zaključio je Neferović te ponovio da u Gradu još uvijek ne razmišljaju o povećanju poreza ili komunalnih naknada koji bi dodatno opteretili građane.

- Ako se nastave potezi Vlade kojima se značajno smanjuju prihodi jedinica lokalne samouprave postavlja se pitanje na koji će način funkcionirati gradovi i koja je njihova uloga - zaključio je Neferović.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI