Pčelar Šostar priprema prostoriju za liječenje bronhitisa

Vili Šostar iz OPG-a Sv. Ambrozije
(FOTO: Martina Smrzlić)

07.08.2011. | Martina Smrzlić
Pregleda: 8944

Unatoč krizi, neki poduzetnici uspijevaju ne samo održati svoje poslovanje nego i razvijati se i davati zajednici nešto zauzvrat. U OPG-u Sveti Ambrozije u Gradskim Vrhovcima, 6 kilometara iznad Požege posvećeni su izradi ljekovitih proizvoda od meda te su odlučili napraviti prostoriju za inhaliranje za liječenje djece s bronhitisom.

- Proizvodimo propolis kapi, matičnu mliječ i sve je to ljekovito. Ali što se tiče problema s respiratornim sustavom, najefektnije je biti na licu mjesta, kada se otvori košnica. Tako smo došli na ovu ideju i trenutačno je sve u pripremi. Prostorija bi trebala biti gotova do proljeća i tu bi se djeca sa bronhitisom inhalirala dva puta dnevno po dvadeset minuta. Imamo na imanju, koje je u potpunosti ekološko, za sada i Centar za edukaciju mladih pčelara, tako da svi koji žele nešto naučiti o pčelarstvu mogu slobodno doći -  izjavio je Vili Šostar, vlasnik OPG-a Sv. Ambrozije.

Također kaže da njih kriza ne pogađa, jer imaju kvalitetan proizvod. U komori su "Kupujmo Hrvatsko" i prodaju svoje proizvode kako u Požegi, tako i po cijeloj zemlji.


- Bavimo se stacionarnim pčelarstvom i naše pčele ne dolaze u kontakt s herbicidima. Matična mliječ je u stvari hrana za maticu  i obnavlja stanice u organizmu. Ne radimo ogromne količine, ali može se živjeti jer je bitno imati kvalitetan proizvod i onda tržište nije problem - kazao je Šostar.


Na upit izbodu li ga često pčele, vlasnik OPG-a Sv. Ambrozije odgovorio je kako mu se to događa svaki dan, ali da je slabo poznato kako pčelinji otrov djeluje preventivno na razvijanje stanica raka pa mu to ne predstavlja nikakav problem.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI