Nakon teškog pada završio treći: ¨Bio sam u nesvijesti, podigao se i vratio na motor¨

Matej Jaroš
(FOTO: Arhiv)

28.06.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 6975

"Nije bilo dobro. Krug i pol prije kraja prve vožnje sam pao u nesvijest. Ne sjećam se pada, ne sjećam se ičega, zato malo čudno pričam. Pregrizao sam jezik, pukla mi je brada", rekao nam je požeški motocrosser Matej Jaroš koji je na današnjoj utrci Prvenstva hrvatske u Zaboku doživio težak pad.

No, to nije sve. Jaroš je na kraju prvu vožnju odvezao sedmi, u drugu se vratio s posuđenim motorom i drugi stigao do cilja. Na kraju je završio treći iza Marka Leljaka koji je obje vožnje bio prvi i Luke Brajdića.

- Liječnici su to odmah zbrinuli, ležao sam u nesvijesti možda samo minutu, ne sjećam se. Tako su mi odmah rekli. Zakrpali su mi bradu da ne curi krv. Posudio sam rezervni motor od kolege jer je na mom opet puknuo zadnji koš. Odvezao sam drugu vožnji i na kraju završio drugi. Sad sam devet bodova iza Leljaka. On ih je osvojio 50, a ja 36. Dvije utrke su prije kraja i bit će napeto u rujnu i listopadu, ali moram se pripremiti, nema druge.


- Morao sam voziti dalje, išao sam s ciljem samo da odvezem krug-dva. Kad sam krenuo, rekli su mi: "Ako ti slučajno bude loše ili osjetiš potres mozga, samo izađi van!". Na kraju sam odvezao drugi i sačuvao nešto bodova. Devet bodova je minusa, bit će vruće ljeto i trening punim gasom. Srećom imam dužu pauzu da zacijele jezik i brada - obrazložio je Jaroš svoju odlučnost da vozi s potresom mozga, razbijenom bradom i pregrizenim jezikom.


Ostali natjecatelji iz Moto kluba Požega promet su prošli dobro. Treba istaknuti Mihaela Pandžića koji je utrku završio na 5. mjestu i Filipa Panđića koji je završio šesti. Osvojili su i prvo ekipno mjesto. Juniori su ekipno osvojili drugo mjesto. Antonio Blažeković je bio pojedinačno prvi, a Enola Šamu druga. 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI