¨Pleternica mi se sviđa, vaša hrana je jako ukusna¨

Eric Broms
(FOTO: Klementina Malčić)

27.06.2015. | Klementina Malčić
Pregleda: 5781

"Na jednom od konjičkih druženja u Švedskoj saznao sam za ovaj događaj u Pleternici. Odlučio sam se za malo veću avanturu dugačku 2.500 kilometara. Pleternicu sam odabrao jer mi se uklapa u daljnji raspored natjecanja kroz koji bih posjetio Austriju i Sloveniju. Putovao sam automobilom i prikolicom s konjem. Moj put do ovoga gradića trajao je 4 dana. Prošli vikend s ekipom posjetio sam Austriju, također na jednom od konjičkih turnira. Iz Austrije smo došli u Pleternicu", prepričava nam Eric Broms, Amerikanac sa švedskom adresom koji je jedan od stranih natjecatelja na Međunarodnom konjičkom turniru u Pleternici.

- Iako živim u Švedskoj, nastupam za SAD jer sam tamo rođen. Ovaj sport volim, u njemu uživam. Jahanje me privuklo još prije 17 godina, a ozbiljno sam se počeo natjecati dvije godine kasnije.

- Prije je bilo puno teže doputovati u Hrvatsku jer nije bila članica EU, stoga nam je ovaj ulazak Hrvatske u EU uvelike olakšao dolazak. Hrvatsku sam posjetio jednom davno, tijekom godišnjeg odomora, ali ovo mi je prvi put da sam ovdje s konjem. Stvarno mi se sviđa Pleternica i u proteklih nekoliko dana kušao sam lokalnu hranu koja je vrlo ukusna. Najveći problem ovog sporta su sami konji, iscrpljujuće vježbe i nešto manje njihova hrana. Po meni je to vrlo skup sport s tim da ja jašem jeftine konje tipa "sjeverno-švedske". To su zapravo više radnički konji, što ne znači da ne mogu biti i sportski. Osobno više volim novac ulagati u njih i sam ih obučavati nego kupiti već obučenog konja - prepričava nam 56-godišnji Eric.


- Idući vikend planiram u Sloveniju, točnije u Lipice na još jedan turnir. U svakom slučaju Pleternica je u potpunosti ispunila moja očekivanja, iako mi se čini da ovaj sport ovdje nije baš popularan. Ako sve bude po planu, rado ću doći i iduće godine - zaključuje Broms.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI