¨Nemamo mogućnosti za ulazak u 1. ligu, ali nećemo biti ni kanta za nabijanje¨

27.03.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 4374

Nakon osvajanja naslova prvaka u A2 hrvatskoj košarkaškoj ligi - Istok, Košarkaški klub Požega ubrzano se priprema za početak kvalifikacija za A1 ligu iako nema financijske uvjete za prvu ligu. Prema riječima sportskog direktora Vjekoslava Milevoja, Požežani sudjeluju u doigravanju prvenstveno kako bi vidjeli kako natjecateljski stoje u rangu s prvoligaškim momčadima.

- Sudjelovanje u prvoj ligi bi nas koštalo godišnje oko 200.000 eura. To je kotizacija, sudci, igrači koji bi morali biti profesionalci s redovitim treninzima, a trebali bismo onda i dovesti pojačanja. Razgovarali smo i u Gradu, Požeškom sportskom savezu i s mnogim ljudima, trenutno nije vrijeme za to. Moglo bi se, recimo, sve uložiti u jedan profesionalni klub da igra u tom rangu, ali onda druge sportske udruge ne bi dobile ništa. To opet ne bi bilo u redu - rekao nam je Milevoj.

- Pripremamo se za kvalifikacije jer želimo pružiti što je moguće bolji otpor. Nismo igrali s tim ekipama, neke od njih ozbiljno pretendiraju za 1. ligu, ali mi ćemo biti zadovoljni ako pobijedimo tri do četiri utakmice. Nikako ne želimo biti "kanta za nabijanje" - dodaje sportski direktor KK Požega.


U prvoj utakmici doigravanja Požega će 8. travnja u Grabriku ugostiti bivšeg prvoligaša Hermes Analiticu iz Zagreba.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI