Braća Kovačević opet na okupu: Svirat će s proslavljenim Giannijem

Braća Kovačević s Ivanom Gamulinom - Giannijem
(FOTO: Aleksandar Grlić)

01.03.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 14165

"Pozdravljam čitatelje vašeg portala. Uvijek se lijepo osjećam u Požegi i kod obitelji Kovačević. Alen me već dugo prati na turnejama. Imam povjerenja u njega kao glazbenika, a divan je i kao osoba. Tako sam upoznao njegovu obitelj, a Slavonce nekako na poseban način volim", kaže Ivan Gamulin - Gianni, vrhunski operni pjevač. Gianni koji uz opernu karijeru u zagrebačkom HNK-u ima solidnu pop karijeru, u kojoj je surađivao s nizom svjetskih zvijezda poput Glorije Gaynor, za prateći bend je odabrao nikog drugog, nego li braću Kovačević iz Požege (ex. Slijepi putnici).

- Sve je započelo prije par godina s poznatim riječkim glazbenikom Oljom Dešićem. On me nekako stavio u ekipu gdje sam upoznao ostatak glazbenika sa scene u Rijeci. Tako smo prvo krenuli surađivati s Giannijem, a tu su bile i Doris Dragović i Pastora Soler, pjevačica koja je predstavljala Španjolsku na Euroviziji. To je bilo jako lijepo iskustvo. Ostao sam u kontaktu s Giannijem. Evo, sad smo završili s požeškom glazbenicima - objašnjava Alen Kovačević kako je došlo do suradnje.

- Tu sam došao jer mi je puno lakše doći do njih. Danas ću provesti cijeli dan u Požegi. Malo ćemo vježbati pa ćemo kušati slavonske delicije koje obožavam. Onda ćemo opet nastaviti s radom. Pripremamo se za koncert u Puli za Dan žena. Pripremamo ljetnu turneju i dosta koncerata koji će možda biti i po Slavoniji. Njih sam uzeo za prateći bend jer su izvrsni, danas nam je prva proba i mislim da više ne moramo na probu do koncerta. Dobro se osjećam kao pjevač u njihovom bendu i izvrsni su muzičari - kaže Gianni.


- Ja sam na klavijaturama, Marijo na gitari, Igor na bubnjevima i Vinko na basu. Za ovu prigodu ćemo imati i Varaždinca Tomislava Ratkovića na trubi, koji inače radi u Glazbenoj školi Požega. To je lijepo iskustvo, dobre su pjesme i dobri gosti. Konačno smo se kao braća opet okupili - nastavlja Alen.


- Najdraže iskustvo koje sam imao je bilo sa zbilja velikim zvijezdama kao što su Gloria Gaynor i Dionne Warwick s kojom sam se družio u Los Angelesu prije dvije godine. Slavila je 50 godina soje karijere. Bile su tu i neke velike zvijezde Hollywooda, bilo je interesantno što su bili svi tako normalni i jednostavni. U jednom trenutku je došla i Natalie Cole koja je sjela blizu mene jer smo surađivali u Zadru. Kad si u takvom društvu, ne možeš vjerovati kako su svi jednostavni i normalni, dok kod nas nije tako. Njima je glazba i to što rade ispred svega - podijelio nam je neka svoja svjetska iskustva Gianni.

- Prije sam propjevao nego progovorio jer mi je bilo lakše pjevati nego govoriti. Glazba je najljepši dar koji mi je dragi Bog dao i koji moram podijeliti s ljudima oko sebe. Muziciranje i koncerti su prije svega unutarnja radost, lijepo je vidjeti ljude koji se vesele i koji ti vraćaju osmijeh na scenu. To je nešto najljepše u našem poslu - opisuje Ivo Gamulin Gianni.

Ova suradnja bi mogla biti proširena i na još jednu sve poznatiju Požežanku, Brunu Oberan. Kovačevićima i Ivi Gamulinu je obostrana želja organiziranje zajedničkog koncerta u Požegi.

- Ivo je izrazio želju da bi želio nastupiti i u Požegi. To ćemo ponuditi Turističkoj zajednici. Mi ćemo ga rado odsvirati, kod kuće smo pred domaćom publikom. Preko ljeta ćemo najvjerojatnije imati turneju na moru. Slavonija je u planu prije ili poslije. Za koncerte u Slavoniji ćemo svakako pokušati angažirati i našu Požežanku Brunu Oberan koja zasad uspješno prolazi drugi krug na The Voiceu. Htjeli bismo još malo promovirati Požegu s izvrsnim glazbenicima kojih ima stvarno puno - rekao nam je na kraju Alen.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI