Požežani najjači u Hrvatskoj: Danijel i Milijana prvi, Patricia i Bruno drugi

Milijana de Mori i Danijel Parac
(FOTO: M. de Mori/Facebook)

26.01.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 15329

Požežani su i ove godine briljirali na državnom prvenstvu u powerliftingu. Proteklog vikenda u Virovitici su dvoje Požežana, koji se natječu za PLK "Maksimum" iz Pitomače, osvojili prva mjesta u apsolutnoj kategoriji među muškima i ženama. Danijel Parac je podigao 190 kg u čučnju, 125 bench i 240 kg u mrtvom dizanju.

- Nisam potpuno zadovoljan - komentirao nam je Parac svoj nastup. - I lani sam bio državni prvak, a ove sam godine očekivao bolji rezultat. Cilj mi je bio probiti granicu od 600 kilograma. No, i ovako sam osvojio prvo mjesto i pokazao da u Hrvatskoj nema boljeg powerliftera od mene.


Danijel Parac (foto: Virovitica.net)


Članovi požeškog Powerlifting kluba Body Art također su bili uspješni osvojivši jedno zlato i pet srebra. Trener Robert Međugorac po povratku u Požegu nije krio svoje zadovoljstvo.


- Patricia Januš je bila druga u kategoriji žene open do 57 kilograma, a osvojila je drugo mjesto među ženama općenito, a bolja od nje bila je samo Milijana de Mori. Znači, dvije najbolje powerlifterice dolaze iz Požege! - ispričao nam je Međugorac.


Patricia Januš (lijevo) i Milijana de Mori (u sredini) (foto: PLK Body Art)

Nova državna prvakinja Milijana de Mori rođena je Požežanka koja se prije desetak godina odselila u Australiju. Ovih dana nalazi se u Hrvatskoj, a na natjecanju u Virovitici je nastupila braneći boje kluba iz Pitomače.

Bruno Del Vechio (Body Art) je među juniorima bio drugi u kategoriji do 105 kilograma. Iako bolestan, na svom je prvom državnom prvenstvu osvojio prvo mjesto u mrtvom dizanju (podigao 205 kg).


PLK Body Art Požega

Njegov klupski kolega Darijo Marković je također osvojio 2. mjesto u kategoriji open do 120 kg. U čučnju je podigao 230 kg, u benchu 160, a u mrtvom dizanju čak 260 kg.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI