Spontani sajam: Da je organizirano, možda ne bi bilo zapaženo

Subota u pješačkoj zoni u Požegi
(FOTO: Aleksandar Grlić)

14.12.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 17168

U požeškoj pješačkoj zoni je jučer nastao mali "zbrda-zdola" božićni sajam. Članovi Požeške udruge mladih aktivista (PUMA) dijelili su vino i kolače, a doveli su i Djeda Božićnjaka u sklopu njihove akcije "Advent s Pumom". Pored njih ste na štandu "Muzeja u loncu" mogli kušati specijalitete poput paštete od jetrica i čvaraka, trganaca sa sirom i slaninom, gajtana i Radetzky riže te pomoći dobrovoljnim prilozima djeci Udruge Mi. A tu je bio i štand s adventskim radovima Udruge gluhih i nagluhih, malo dalje su se pak smjestili članovi Udruge Sirius i medicinarke. Ni na organiziranom sajmu sigurno ne bi privukli toliko posjetitelja koliko im je jučer pošlo za rukom. U Požegi očito vrijedi apsurdno pravilo: "Što spontanije, to bolje", jer su mnogi organiziraniji događaji prošli nezapaženije od slučajne nakupine štandova.






- Dijelili smo kuhano vino i pekarske proizvode. Željeli smo oživjeti malo advent u Požegi. Djeca su se najviše veselila Djedu Božićnjaku koji je dijelio bombone. Bili smo u pješačkoj zoni jučer i danas. Podijelili smo svih 60-70 litara kuhanog vina. Odaziv je bio odličan. Ovo nam je zadnja akcija ove godine, sad nam je ostao samo još Božićni party - rekao nam je kratko Marijan Crnjac, predsjednik Udruge PUMA, dok je dijelio crno kuhano vino koje je nestajalo samo od sebe.












Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI