¨Bit ću prva metalka vezilja s policijskom značkom¨

Doris Dragičević
(FOTO: Aleksandar Grlić)

27.11.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 12732

"To je moja omiljena glazba, vezla sam logotipe Vrana, Opće Opasnosti, AC/DC-a, Iron Maidena, Divljih jagoda, Aerosmitha, Rolling Stonesa...", nabraja nam i pokazuje Doris Dragičević, srednjoškolka iz Eminovaca kraj Jakšića, svoje vezove s motivima iz svijeta rock i metal glazbe.

Učenica je trećeg razreda, smjera krojač, u Obrtničkoj školi Požega, ima 17 godina i svoju je kreativnost usmjerila u hobi kojim se bavi jako malo mladih, a ističe se i neobičnim temama. Njezin vez nije nimalo tradicionalan osim po tehnici.




- Time se bavim od prvog razreda srednje škole. Prvo sam krenula gledati kako to radi baka i bilo mi je zanimljivo. Kad smo krenuli s tim u srednjoj školi i nastavila sam. Profesori su bili oduševljeni kad su vidjeli što radim. Tako sam za Božić i Novu godinu prošle godine napravila ručni rad za školu. Prijatelji su također bili oduševljeni jer nitko iz mog razreda nije nastavio s time, osim mene i jedne kolegice koja radi samo za sebe - pojašnjava Doris kako je sve počelo.


- Najdraži su mi vezovi s imenima Opće opasnosti i Aerosmitha. Obično pravim jastučnice, ali vezem i po drugim stvarima. Za sebe sam tako na majci ispisala Vrane što se dečkima iz benda svidjelo pa su mi poklonili CD. Ne znam koliko sam ih dosad već napravila. Puno sam ih podijelila prijateljima. Neke prijateljice su tako naručile ime svojeg dečka na jastuku. Jedan dečko je za curu tražio dva srceta i logo Opće opasnosti. Osim toga volim raditi motive za djecu. Kompliciranije vezove poput Bullets for MY Valentine sam radila dva i pol dana. Ne radim ih cijeli dan već tri-četiri sata dnevno - kaže Doris.



Ipak, želja joj je postati policajka. Svoj hobi ne namjerava zapustiti i ako joj to pođe za rukom mogla bi postati prva metalka vezilja s policijskom značkom.

- Ako se uspijem upisati policijsku školu biti ću vjerojatno jedina policajka u Hrvatskoj koja veze. Neki misle kako je to dosadan hobi. Meni to nije toliko dosadno, skratim si slobodno vrijeme i smirim se. Obično vezem uz glazbu, stavim slušalice, ne čujem nikoga i samo radim - kaže na kraju Doris čije radove možete pogledati i na njezinoj Facebook stranici.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI