Prosvjetna inspekcija nije utvrdila nepravilnosti u Kempfovoj školi

Dragan Zovko, ravnatelj OŠ J. Kempfa
(FOTO: Lidija Galić)

04.11.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 11403

Inspekcijski nadzor, proveden u požeškoj Osnovnoj školi Julija Kempfa, utvrdio je da nije bilo nepravilnosti prilikom izbora ravnatelja i zapošljavanja kuharice i asistenata za djecu s posebnim potrebama. Nadzor je obavio viši prosvjetni inspektor Ivica Vomš po anonimnim prijavama koje su stigle Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta.

Podsjetimo, još uvijek aktualnom ravnatelju Draganu Zovku mandat ističe 9. studenog. Školski odbor obavio je nedavno izbor oko kojega se podigla velika prašina. Prvo je bilo problema prilikom izbora u Nastavničkom vijeću jer mnogi nastavnici uopće nisu došli na sjednicu, a onda je i ravnatelj Zovko izbačen iz igre jer nije predao urednu dokumentaciju. Na kraju je tijesnom većinom glasova za novu ravnateljicu izabrana Kornelija Sabljak, nastavnica u OŠ Dobriše Cesarića.

Prosvjetni inspektor je uvidom u dokumentaciju kandidata također utvrdio da je Zovko u prijavi dostavio presliku ovjerene preslike diplome o stečenoj stručnoj spremi. "Ravnatelj je i potvrdio da mu se ovjerena preslika diplome nije nalazila u osobnoj dokumentaciji zaposlenika škole", stoji u zapisniku obavljenog nadzora.


- Grad je, kao osnivač škole, od početka tražio da se poštuje zakon i da se procedura izbora ravnatelja tako provede. Nažalost, sve one manipulacije su se pojavile prema javnosti, a imam saznanja i da je ravnatelj davao određene informacije roditeljima i nastavnicima o poništavanju natječaja, o nezakonitostima, sve to sada pada u vodu i vidljivo je da je postupak zakonit, a da je čovjek očito pretjerao u manipulacijama oko cijele te procedure - komentirao je Vedran Neferović, gradonačelnik Požege. Dodaje kako je zanimljivo da nastavnici nisu po njemu ozbiljno shvatili izbor ravnatelja, što je vidljivo i po velikom broju nevažećih listića na Nastavničkom vijeću.


Neferović se osvrnuo i na priloženu dokumentaciju ravnatelja Zovka.

- Postavlja se pitanje kako je izabran za ravnatelja 2009. godine, na osnovu kakve dokumentacije? Gdje je tada bila pravovaljana diploma gospodina Zovka, odnosno ovjerena preslika ili original i kako to da ovih 5 godina nigdje u školi toga nije bilo, pohranjeno u njegovom dosjeu? Na osnovi koje dokumentacije je tada izvršen njegov izbor? To mi je vrlo čudno - ustvrdio je gradonačelnik.

Odgovor na ovo pitanje, kao i komentar na zaključak prosvjetne inspekcije, od ravnatelja Dragana Zovka nismo mogli dobiti. Na naš telefonski poziv rekao je samo: "Hvala lijepa" i spustio slušalicu.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI