Prugom kroz Pakrac prometuje ovaj stroj, a nema tko spustiti rampu!

Podignuta rampa dok nailazi Robel
(FOTO: Mario Barać)

20.10.2014. | Mario Barać
Pregleda: 6947

Vozilo za održavanje željezničke infrastrukture se u željezničarskim krugovima naziva "Robel" i posljednjih mjeseci jedino je vozilo koje možete susresti na zatvorenoj pruzi kroz Pakrac i Lipik.

Robel smo vidjeli danas nešto iza podneva u Lipiku, a potom smo ga dostigli u Pakracu. Čudnije od toga da na sada već zapuštenoj i u travu zarasloj pruzi vidimo bilo kakvo željezničko vozilo, je to što se za vrijeme njegovog prolaska rampe ne spuštaju!




Neslužbeno iz željezničarskih krugova doznajemo da je to uobičajena procedura jer nema tko fizički osigurati odnosno spustiti rampu, a automatski željeznički prijelazi u Pakracu, Lipiku i Međuriću još nisu u funkciji. U takvim situacijama, a prema unaprijed utvrđenoj proceduri, vozač Robela dobije internu obavijest da rampa na pojedinim željezničko-cestovnim prijelazima nije osigurana. U tom slučaju vozač Robela je dužan sigurno propustiti vozila koja se kreću cestom, pa i zaustavili svoje željezničko vozilo.


Dodatni problem je što su ljudi na području Pakraca i Lipika već naviknuti da vlakovi ne voze pa su previše opušteni na pružnim prijelazima. Ne bi trebali biti jer, prema neslužbenim informacijama, Robel ovom prugom prolazi najmanje jednom tjedno pa ih i ovom prilikom pozivamo na dodatni oprez.

U priči o željezničko-cestovnim prijelazima na području Pakraca i Lipika dodatni apsurd je što smo prošli tjedan, točnije 13. listopada, na prijelazu u Pakracu zatekli radnike jedne zagrebačke tvrtke koji su radili na postavljanju još jednog signala upozoravanja vozača koji na prijelaz dolaze iz Ulice kneza Domagoja.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI