Večeras nastupaju najjača imena hrvatske tamburaške glazbe

Konferencija za novinare Aurea festa
(FOTO: Lidija Galić)

06.09.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 9405

- Najmanje osam pjesama s ovogodišnjih Zlatnih žica Slavonije postat hitovi, a 21 će ih biti vrlo slušane. Želja nam je da probamo stvoriti čvršći status kontinentalne glazbe i da se iz Hrvatske glazba što više izvozi – rekao je na današnjoj konferenciji za novinare direktor Aurea festa Veljko Valentin Škorvaga.

- Hrvatska glazba spada u red izvoznih proizvoda koji generiraju više novca nego daleko poznatije industrijske grane u RH. Bez obzira na sitna podbadanja na temu sinergije tambure i bubnjeva drago mi je što radimo ono čemu teže drugi narodi u EU, a to je evolucija glazbe – dodao je Miroslav Škoro, jedan od večerašnjih izvođača i suvlasnik Campusa koja je izdavač CD-a ovogodišnjeg festivala.




Od 18,45 na Trgu sv. Trojstva bit će održan koncert pobjednika naših lokalnih festivala „Cvjetići glazbe“ i „Zlatni glas Zlatne doline“, Tamburaški sastav MUP-a iz Zagreba te Zlatko Galik, pobjednik međunarodnog tamburaškog natjecanja održanog u Požegi.


- Od 20 sati, uz izravan prijenos na drugom programu HRT-a objedinili smo bendove koji nisu isključivo tamburaški poput Begina, Posegane, Od srca do srca, itd. koji uz tamburaške imaju i druge instrumente. To je ta glazbena evolucija o kojoj govorimo – najavio je Dominik Škrabal, prodirektor festivala tamburaške glazbe, večerašnji program na festivalskoj pozornici.



Bit će izvedena 21 nova skladba, a nastupit će Slavonski dukati, Slavonske lole, Miroslav Škoro, Gazde, Begini, Boris Ćiro Gašparac, Dike, Posegana i drugi.

Na konferenciji za novinare svečano je potpisan ugovor između izdavačke kuće Menart i mladih tamburaša „Od srca do srca“.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI