U cijeloj sezoni kupača kao lani u jednom tjednu

02.09.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 8006

Zbog niskih temperatura, obilnih kiša i poplava od mogućih 80 dana na požeškim se bazenima ove godine kupalo samo 29.  Bazeni su s radom počeli 12. lipnja, a zatvoreni su 31. kolovoza.

- Bilo je dana kad je na bazenima bilo manje od deset kupača. Prodali smo 5.455 ulaznica od koji 3.983 dječjih čija je cijena pet kuna te 1.472 za odrasle po cijeni od deset kuna. Cijela ovogodišnja sezona u razini je jednog tjedna u prethodnim sezonama  - rekla nam je Neda Marčetić, odgovorna osoba za požeške bazene u Komunalcu.

Dodaje da su dvaput zbog kiše i poplave bazeni podsjećali na Kopački rit.
- I ovo malo sunčanih dana bazeni nisu mogli odmah raditi jer nakon kiše je tri dana trebalo da se voda razbistri, a ni najnoviji filteri nisu mogli riješiti mulj iz Veličanke. Moralo se čistiti i dezinficirati da bi voda bila dovedena do pitkosti. Dok bi se voda razbistrila i bazeni napunili ponovno bi pala kiša i onda opet sve ispočetka - pojasnila je Marčetić.


Troškovi održavanja zbog toga su višestruko premašili zaradu. Naime, zarade nije bilo ni dosadašnjih godina kad je bilo i po tisuću kupača dnevno, a ove je godine situacija daleko lošija.


- Na bazenima je svakodnevno bilo angažirano najmanje tri djelatnika. U dane kad nije bilo kupanja radili su samo čuvari, a tijekom kupališnih dana radilo ih je osam jer su tu bili još i spasioci, blagajnik i čistačica. Često smo imali na bazenima više djelatnika nego kupača, plus rad nedjeljom i troškovi održavanja. Sve u svemu jako loša sezona - zaključuje Neda Marčetić.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI