Festival običaja: Pridružite se najvećem slavonskom kolu!

Vlado Bauer i gradonačelnik Vedran Neferović
(FOTO: Lidija Galić)

01.09.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 6276

Otvaranjem bačve Festivalskog vina počeo je program Aurea festa, sedmodnevne manifestacije tradicije i običaja, pjesme, plesa, gastronomije i mode.

- Nadam se da će Aurea fest tijekom sedam dana i program koji nudi biti prepoznat kod naših sugrađana, svih stanovnika naše županije i šire. Na mnoge smo adrese u Hrvatskoj poslali pozivnice i već nam se javljaju dragi gosti koji potvrđuju svoj dolazak u Požegu. Vjerujem da će ovaj novi model festivala zaživjeti i postati tradicija ne samo pjesmom i vinom nego i turističkom ponudom - rekao je gradonačelnik Vedran Neferović.




- Pozivam Požežanke i Požežane da se ne uplaše ovog vremena, da ponesu danas sunce u srcu i dođu u šetališnu zonu i na Trg s. Trojstva. Od 17 sati počinje nadkuhavanje Anđeoske kuhinje i Muzeja u loncu. U pripremanju gojtane snage će odmjeriti gradonačelnik Vedran Neferović i župan Alojz Tomašević dok će se u pripremanju cicvare nadkuhavati dogradonačelnik Požege Darko Puljašić i načelnik Općine Velika Vlado Boban. Tradicionalna Požeška berba grožđa počinje u 18, 30 sati - najavila je Maja Žebčević Matić, ravnateljica Gradskog muzeja Požega. U povorci će sudjelovati 15-ak kultrno-umjetničkih društava i udruga. Na Trgu sv. Trojstva bit će podignute festivalske zastave nakon čega slijedi otvorenje Aurea festa koji tijekom cijelog tjedna donosi niz zanimljivih događanja.




Večerašnji program završava koncertom Slavonskih dukata i velikim kolom za sve sudionike i posjetitelje.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI