Sa škole otpada fasada; roditelji zabrinuti za djecu (foto)

Sa škole u Kuzmici otpada fasada
(FOTO: Lidija Galić)

27.08.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 5510

Ni tri tjedna nakon što je otpala žbuka s osnovne škole u Kuzmici fasada nije sanirana, tvrdi Dražen Soldo, predsjednik MO Kuzmica.



- Ogradio sam taj prostor i obavijestio dogradonačelnika Pleternice Domagoja Katića. Međutim, prošlo je već tri tjedna i ništa se ne poduzima. Danas sam dobio informaciju da roditelji neće slati svoju djecu u školu ako se taj problem ne riješi jer se boje da bi im djeca mogla nastradati - rekao nam je Soldo.





Žali se i na nepokošenu ambroziju na školskom igralištu te oko Munjare koja je u vlasništvu Grada.

- Predsjednik MO Kuzmica me zvao prije otprilike tjedan dana. Znao sam već tad za taj problem i djelatnici iz našeg komunalnog poduzeća obišli su teren. Do početka škole to će biti riješeno - pojašnjava dogradonačelnik Domagoj Katić.

- Osnivač škole je Županija, ali reagiramo kad god se pokaže problem pa ćemo tako riješiti i ovaj. Košnja oko škole je u nadležnosti ravnateljice - dodala je gradonačelnica Antonija Jozić.

Kaže da fasada trenutačno neće biti obnovljena u cijelosti jer je u planu obnova škole putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Dio fasade koji prijeti urušavanjem bit će uklonjen u potpunosti. Isto tako ambrozija uz školu i Munjaru bit će pokošena, a uskoro će krenuti i asfaltiranje školskog igrališta. Naime, kako je pojašnjeno na sjednici Gradskog vijeća, izvođač radova je prezauzet i igralište je na redu tek po završetku parkirališta uz požešku bolnicu.















Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI