Staza kao u džungli: ¨Ne sjećam se da je ikad bila pokošena¨

Monika Lucić-Fider upozorava na probleme na pješačkoj stazi u Dobrovcu
(FOTO: Mario Barać)

21.08.2014. | Mario Barać
Pregleda: 10641

U redakciju nam se javila Monika Lucić-Fider iz lipičkog prigradskog naselja Dobrovac, kako bi ukazala na problem pješačke staze u Ulici kralja Tomislava. Nogostup je zarastao u travu, granje i raslinje te je sve neprohodniji.



- Ja bih ovo prije nazvala stazom iz "Knjige o džungli" nego pješačkom stazom. U ovakvom je stanju većinu vremena i ne sjećam se kad je zadnji put bilo pokošeno. Znam da je jedan od problema što se radi o zemljištima koja su u privatnom vlasništvu, ali ne znam zašto ne pokose uz samu stazu? To nema veze s privatnim vlasništvom i to im nitko ne može zabraniti. I meni, koja imam dvoje male djece, ali i drugima koji imaju djecu, problem je prošetati s djetetom tom stazom. Ona je sve teže prohodna, a napravljena je prije nekoliko godina. U Dobrovcu ljudi uglavnom sami kose svoje kanale i površine ispred kuća. Također plaćamo i komunalnu naknadu pa zato mislim da zaslužujemo da Grad Lipik makar održava ovakve javne površine o kojima nitko ne vodi brigu - tvrdi Lucić-Fider.





Anita Jurković, koja je u Gradu Lipiku zadužena za informiranje, potvrdila nam je da je glavni problem što se radi o privatnim parcelama, ali je najavila i rješenje problema.

- Grad Lipik je u posljednjih mjesec dana poslao stotinjak rješenja na adrese vlasnika objekata za čišćenje prilaznih okućnica. Na taj ih način upozoravamo da u roku od 8 dana očiste svoje parcele, a ukoliko ne postupe po rješenju, Grad to odrađuje putem treće osobe, o trošku vlasnika. Na taj smo način nedavno uredili 3 parcele u samom gradu. Provjerit ćemo je li među poslanim rješenjima i netko od vlasnika zupuštenih parcela u Ulici kralja Tomislava u Dobrovcu. Praksa pokazuje da oko 95 posto upozorenih građana postupi po rješenju, ali problem je s ljudima koji ne žive ovdje. Mi smo i lani uredili i očistili dio koji smeta nogostupu u spomenutoj ulici. Sljedećeg tjedna dobivamo još 4 radnika na poslove održavanja zelenih površina, tako da ćemo uskoro pokositi i taj dio Dobrovca, a vlasnike ćemo obvezati da urede ostatak svojih parcela - odgovorila je Jurković.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI