Zadarski gradski vijećnik ulaže 40 mil. kn u Zvečevo

Toni Kozina - Zvečevo ilustracija
(FOTO: G.S.V./Grad Zadar)

29.07.2014. | Tportal/M.N.
Pregleda: 13686

Uprava požeške prehrambene industrije Zvečevo d.d. proširila je dnevni red Glavne skupštine prijedlogom za dokapitalizaciju "tešku" 40 milijuna kuna. Predlaže se povećanje temeljnog kapitala uz potpuno isključenje prava prvenstva postojećih dioničara. Jedini ulagač bit će tvrtka Ultima ulaganja u vlasništvu Tonija Kozine, 36-godišnjeg HDZ-ova gradskog vijećnika u Zadru, objavio je Tportal.

Kozina je karijeru započeo u očevoj autoprijevozničkoj tvrtci Contus koja je 2009. otišla u stečaj. Prije toga je našao posao u Ini gdje je radio od 2007. do svibnja ove godine, da bi u lipnju osnovao tvrtku Ultima ulaganja.

- Mi smo u Zvečevu tražili partnera, a tvrtka Ultima ulaganja sama se javila. Njihovih 40 milijuna kuna iskoristit ćemo za financijsku stabilnost i financijsko restrukturiranje, jer smo posljednjih godina puno ulagali u dugotrajnu imovinu. Njihovo ulaganje će nam pomoći da snizimo cijenu kapitala, a oni su se ponudili da budu financijski savjetnici kako da smanjimo financijske rashode u Zvečevu - rekao je Marin Pucar, direktor Zvečeva.


Temeljni kapital Zvečeva povećat će se za 14,9 milijuna kuna (sa 61,5 milijuna kuna na 76,5 milijuna kuna), a izdat će se 54.562 dionice. Budući da će novi suvlasnik uložiti 40 milijuna kuna i steći 19,5-postotni udjel u Zvečevu, znači da će za nove dionice platiti znatno više od njihove nominalne i tržišne vrijednosti.


- Prikupljeni kapital iskoristit ćemo za ulaganje u novu opremu i osvajanje zapadnih tržišta - rekao je za Tportal Zdenko Alvir, većinski vlasnik Zvečeva čiji će udio nakon dokapitalizacije iznositi tek malo više od 50 posto.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI