¨Ne mogu biti kao oni majmuni s rukama na očima, ušima i ustima¨

Vladimir Petošić i Dražen Đurović
(FOTO: Lidija Galić)

30.06.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 6486

"Ni ja osobno niti itko u HDSSB-u nismo protiv poduzetništva, ali smo protiv muteža, grabeža i netransparentnog dogovaranja i sumnjivog pogodovanja bilo kome" – ustvrdio je HDSSB-ov Dražen Đurović na konferenciji za novinare koju je ponovno sazvao na temu požeškog odmarališta u Baški.

Kaže da smo konačno dobili odgovor na pitanje da je novac u uređenje odmarališta u Baški dao privatni ugostitelj, ali se još uvijek ne zna o kojem je iznosu riječ.

- Prošle godine dogodila se ta velika investicija u odmaralište u Baški i pitamo se zašto je privatni ugostitelj uložio novac u objekt koji pripada gradu Požegi i tko mu je i pod kojim uvjetima dao suglasnost za to. Pitanje je postoje li još nekakvi dogovori i ugovori kako će se nastaviti taj odnos jer je Vladimir Englman iz ŽKK Požega najavio da će se iz svega povući, a ulagač za dvije godine, koliko je još ugovor na snazi, ne može vratiti uloženi novac – pita Đurović.


Tvrdi da je nelogično da se na temelju sadašnje vrijednosti objekta te prijašnjeg stanja procijeni koliko je ulagač investirao novca.


- Neka dostavi račune i vidjet će se koliko je uložio novca kroz rad i materijal i na temelju toga se možemo usuglasiti da taj čovjek ne treba propasti jer je uložio novac, ali ne možemo prihvatiti i reći da je uložio onoliko koliko će taj objekt vrijediti u trenutku procjene – dodaje Đurović.

Smatra da bi Grad samoinicijativno trebao dostaviti sve papire DORH-u da se vidi je li sve bilo po zakonu, odnosno da bi DORH trebao i sam reagirati ako mu se ukazuje na nepravilnosti.

- Ne mogu se ponašati kao ona tri majmuna koja drže ruke na očima, ušima i ustima i šute – zaključuje Đurović.

Na pitanje zašto je HDSSB-ov vijećnik na sjednici Gradskog vijeća podržao točku dnevnog reda vezanu za odmaralište u Baški nije dao konkretan odgovor.

Gradonačelnik Vedran Neferović nije želio komentirati današnju HDSSB-ovu pressicu.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI