Prvakinja Hrvatske: ¨Jedva čekam Uskrs i maminu kuhinju¨

Ivana Žmire
(FOTO: Iz priv. kol. I. Žmire)

14.04.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 15193

Ivana Žmire, odbojkašica iz Požege ostvarila je još jedan trijumf u sportskoj karijeri. Sa zagrebačkom Mladošću pobjedom protiv Marine Kaštela postala je prvakinja Hrvatske. Studentica je treće godine ekonomije i daje sve ispite redovito. Preko Požege, Nove Gradiške i Slavonskog Broda te reprezentacije stigla je i do prvog zlata, a preko matematičke gimnazije na fakultet koji joj je ipak važniji.

- Počela sam u Požegi, a tri mjeseca kasnije krenula sam igrati za Novu Gradišku. U trećem razredu gimnazije sam prešla u Slavonski Brod. Skoro svaki dan se putovalo tamo i nazad plus dva sata treninga. Kasnije je igrati počela moja sestra, a otac je sportaš, dosta me je obitelj poticala. Jednostavno, svidjela mi se odbojka, imala sam volju i želju. Bila sam u kadetskoj i juniorskoj reprezentaciji pa na pripremama sa seniorskom reprezentacijom. Prvenstveno sam u Zagreb došla zbog faksa. Kad sam se doselila, željela sam nastaviti trenirati. U Mladosti sam vidjela priliku i iskoristila je - ispričala nam je Ivana Žmire svoj put do prvakinje Hrvatske.




- Na trećoj godini ekonomije sam. Sve što se može, položila sam. Kad se organiziraš dobro, sve ide pa i treninzi. Jedini je problem što imam premalo slobodnog vremena za druženja. Znala sam tu i tamo izostati s predavanja ako je neka bitna utakmica, a zbog treninga rjeđe. Profesori imaju razumijevanja. Ovo mi je već treća sezona u Mladosti. U Zagrebu su kvalitetniji treninzi i treneri. Sama činjenica da ih nekad imamo svaki dan znači puno za moj razvoj - nastavlja Žmire.


Ivana je odlične rezultate ostvarila i na međunarodnim nastupima. Vesele je putovanja, ali jedva čeka Uskrs i maminu kuhinju.

- Kad sam igrala na pijesku i putovala s reprezentacijom upoznala sam dosta igrača i trenera. U četvrtom razredu sam igrala odbojku na pijesku, išli smo na europsko i svjetsko prvenstvu na Siciliji. To mi je jedno od najboljih iskustava. Kasnije smo išli u Portugal. Bili smo smješteni u istom hotelu, družili se i igrali. Još i danas se čujem s nekim ljudima koje sam tada upoznala. Dosta sam rijetko u Požegi. Kad dođem malo više sam sa sestrom, a ako se organizira neki turnir odigramo ga zajedno. Napokon dolazim kući za Uskrs, jedva čekam maminu kuhinju nakon studentske menze. Nije loša, ali nije domaća definitivno - priznaje Ivana.

- Ići ću sigurno van Hrvatske studirati petu godinu preko programa studentske razmjene, tamo gdje me odvede studij ću vjerojatno i igrati jer je to dio moga života. Takvi su zasad planovi, a vidjet ćemo što će se ostvariti. Hoću li ostati tamo raditi ili igrati odbojku, tako daleko još ne razmišljam - kaže za kraj.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI