Neferović: Na ovakav način sa mnom više neće moći surađivati

Pressica u gradskoj kući
(FOTO: Lidija Galić)

30.01.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 13823

Udruge koje su do sada imale svoje prostore u Vukovarskoj ulici ovih će dana preseliti u prostore stare Glazbene škole dok će u njihove dosadašnje prostore useliti tvrtka "Komunalac" d.o.o.

Nezadovoljan ovakvom odlukom Krešimir Pavelić, predsjednik Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata, dostavio je u Grad dopis u kojem za 1. veljače traži prostor ispred gradske kuće, veličine dva parkirališna mjesta, za održavanje mirnog prosvjeda.


Krešimir Pavelić


- Zatražio sam pojašnjenje predstavnika udruga, među kojima i braniteljskih, je li održan sastanak na kojem im je prezentirana odluka da se od Grada zahtjeva prostor za postavljanje šatora za mirni prosvjed. Kako su čelnici udruga ostali iznenađeni dopisom do daljnjega osoba koja predstavlja Koordinaciju braniteljskih udruga, i na ovakav način pokušava stvarati probleme, više sa mnom neće moći surađivati - rekao je na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Vedran Neferović. Najavio je da će imenovati Odbor putem kojeg će se rješavati sva problematika vezana za braniteljske udruge.


- Očito je da gospodin Pavelić ne može razdvojiti ulogu koju obnaša u Koordinaciji i svoje osobne političke ambicije. Samostalno ga neću više primati u gradskoj kući bez nazočnosti predstavnika Odbora - zaključio je Neferović.

- Paveliću, kani se ćoravog posla - poručio je Krešimiru Paveliću župan Alojz Tomašević dodajući da je razočaran njegovim istupom te da nitko nema pravo branitelje koristiti za svoje privatne interese i dizati ih na bune i pobune.

- Paveliću, nisi postavio pitanje niti dizao šatore prošle godine kad je u vrijeme poklada iz gradske kuće rađena predstava u režiji ljudi koji su vodili grad i rugalo se umirovljenom generalu i umirovljenom načelniku policijske uprave - podsjetio je Tomašević.

Ujedno je najavio pronalazak rješenja za Dom hrvatskih veterana i branitelja jer je sadašnji smještaj u staroj Glazbenoj školi privremeno rješenje.

Hoće li se prosvjed ispred Gradske kuće održati ne zna se jer Grad na zahtjev treba odgovoriti u roku od osam dana.

Predstavnici udruga svoje su nove prostore obišli tijekom prijepodneva, a u njih će useliti već idućeg tjedna. Osim domovinskih udruga tamo će od sada biti smještene i neke političke stranke, zavičajne i ostale udruge.






 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI