Treba nam županijska rukometna liga

Klara Majstorović(na slici lijevo) i Sandra Vojtulek s djevočicama Škole rukometa
(FOTO: ŽRK Kutjevački podrum)

03.06.2011. | Bojan Miščević
Pregleda: 9029

U rukometu, kako i u svakom drugom sportu, jedan od temelja dobre seniorske ekipe je dobar rad s mladima i kvalitetan pogon mlađih uzrasta. Povodom nedavnog osvojenog trećeg mjesta i prvog pehara na turniru Željko Turkalj, razgovarali smo sa Sandrom Vojtulek i Klarom Majstorović, dvije trenerice mlađih uzrasta Ženskog rukometnog kluba Kutjevački podrum iz Požege.

Igraju bjelovarsko-bilogorsku ligu

Kao što je 034portal već pisao, 20 polaznica Škole rukometa, djevojčica rođenih 1998. i mlađe, zbog nepostojanja Županijske lige Požeško-slavonske županije, ove sezone su igrale Županijsku ligu Bjelovarsko-bilogorske županije.


- U našoj županiji postoji dovoljno dvorana i gradova i općina koji bi mogli formirati županijsku ligu. Šest, sedam klubova bi već bilo dostatno za fenomenalnu županijsku ligu gdje bi djevojčice se afirmirale i u kontinuitetu osjetile ritam igranja utakmica. Troškovi takve lige ne bi bili veliki jer bi putovali koji kilometar do mjesta odigravanja utakmica, a ne, kao do sada u Bjelovar, Garešnicu, Daruvar. Interesa definitivno ima,  rekla je Sandra Vojtulek, trenerica mlađih uzrasta u ŽRK Kutjevački podrum.


Vojtulek dodaje kako bi se takvom ligom, u dogovoru sa zborom rukometnih sudaca, moglo i trebalo afirmirati  mlade rukometne suce, što je još jedna od koristi formiranja županijske lige.

Prvi pehar

- Ove godine smo vidjele znatan napredak u radu, kvaliteti i zalaganju tih mladih djevojaka. Treće mjesto na turniru Željko Turkalj je samo još jedan dokaz. Zadovoljna sam, moglo je i bolje, cure je uhvatila malo trema baš zbog toga što nemaju dovoljno utakmica i što moramo tražiti, dogovarati i još putovati u druge županije kako bi odigrali koju tekmu, kazala je Klara Majstorović, druga trenerica mlađih uzrasta ŽRK Kutjevački podrum.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI