Pavelić optužuje Neferovića za nenamjensko trošenje

Sportska dvorana Grabrik
(FOTO: Aleksandar Grlić)

17.01.2014. | L. Galić/M. Nakić
Pregleda: 12854

Na tekst o najavljenom postavljanju ventilacije u sportsku dvoranu Grabrik objavljenom jučer na 034portalu priopćenjem je reagirao bivši predsjednik Požeškog sportskog saveza Krešimir Pavelić. Tvrdi da su ti radovi trebali biti odrađeni još u prošloj godini, ali da Grad nije imao novca za 40 posto troškova koliko je predviđeno u ugovoru s Fondom za energetsku učinkovitost.

"To je samo nastavak ranije započetog uređenja"


- Izmjena stolarije u prednjem dijelu dvorane, zamjena dotrajalog krova novom energetskom zaštitom te uređenje pročelja samo je nastavak već započetog uređenja dvorane za što su u Fondu za energetsku učinkovitost osigurana sredstva u prošloj godini, u iznosu od 60 posto vrijednosti. Nije mi jasno zašto to nije i učinjeno u prošloj godini nego to prezentiraš kao svoje projekte u ovoj godini. Znam ja i zašto je to tako, zato što si novac namijenjen za uređenje Grabrika nenamjenski potrošio - prozvao je Pavelić gradonačelnika Nefeovića i dodao kako su se u prije Grabriku održavale na najnormalniji način sve sportske manifestacije.

Ugovor potpisan tek prije mjesec dana


Na upit o spomenutom ugovoru s Fondom za energetsku učinkovitost, iz Grada Požege odgovaraju kako je taj ugovor potpisan tek nedavno, točnije prije mjesec dana te da se nikakve aktivnosti u svezi s realizacijom projekta nisu mogle poduzimati prije njegova potpisivanja.


"Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost obavijestio je Grad Požegu o donošenju odluke o odabiru korisnika sredstava Fonda radi zajedničkog sufinanciranja projekata svojim dopisom od 12. srpnja 2013. godine (zaprimljen u gradsku upravu 22. srpnja 2013. godine). Nakon toga, proveden je postupak javne nabave i odabran izvođač radova, a s Fondom je 11. prosinca 2014. godine potpisan Ugovor o zajedničkom financiranju projekta održive gradnje - „Projekt ugradnje toplinske zaštite ovojnice, sanacije krova i zamjena stolarije na objektima Gradske kuglane i Športske Dvorane Grabrik“- davanjem financijske pomoći. Prema odredbama ovog ugovora, ukupna vrijednost po provedenom postupku nabave iznosi 2.253.068,73 kuna, od čega Fond sudjeluje sa sredstvima financijske pomoći u iznosu do 1.345.312 kune što čini 60 posto ukupno opravdanih troškova Projekta. Također, u ugovoru stoji da se korisnik obvezuje osigurati sredstva za realizaciju i realizirati ih do konca 2014. godine", stoji u odgovoru koji ispred Upravnog odjela Grada Požege potpisuje Branka Starčević Tesari, viša savjetnica za informiranje i odnose s javnošću. Ističe i kako je Grad osigurao sredstva za sufinanciranje ovog projekta u proračunu za 2014. godinu.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI