Zazvonila zvona pakračke pravoslavne crkve

Pahor Đorđe Teodorović
(FOTO: Mario Barać)

28.11.2013. | Mario Barać
Pregleda: 18775

Od danas, po prvi puta nakon 1991. i Domovinskog rata, ponovo zvone zvona Sabornog hrama Svete Trojice u Pakracu. Rezultat je to obnove zvonika, mehanizama i samih zvona koja su od početka rata do danas ostala uglavnom neoštećena u glavnom hramu pakračke parohije Srpske pravoslavne Crkve.

Zvone triput dnevno

- Četiri zvona će od danas svakoga dana zvoniti tri puta na dan, u jutro u 7 sati, zatim u podne i navečer u 19 sati, rekao je paroh Đorđe Teodorović s kojim smo jutros obišli pakrački Saborni hram. Dodaje kako je Vladika Savo dao blagoslov i omogućio sredstva za obnovu i sanaciju oštećenih dijelova, popravljena ili zamijenjena klatna, ležajevi i jarmovi, a sanirana je postojeća željezna konstrukcija na kojoj su zvona koja su elektrificirana i svakog dana će zvoniti automatski.





Poziv na molitvu

- Ovo je vrlo značajan čin za našu parohiju, posebno u duhovnom smislu jer zvono je simbol poziva vjernicima na molitvu i bogosluženje, ističe paroh Teodorović.

U unutrašnjosti hrama napravljeni su i značajni radovi na obnovu, kompletno su sanirani zidovi i izgrađena je potpuno nova galerija, a u tijeku su radovi na izgradnji poda koji bi trebao biti gotov do Božića, najavio je paroh Teodorović.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI