Matej (6) treba našu pomoć da pobijedi zloćudni tumor

Matej i njegov otac Mario Markanović
(FOTO: Mario Nakić)

24.05.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 9565

Ako se još uvijek dvoumite želite li doći u petak poslijepodne na velički stadion i pogledati nogometni spektakl hrvatskih sportskih zvijezda za 10 kuna, ovaj članak bi trebao utjecati na vašu konačnu odluku. Jer tih 10 kuna možda će doslovno spasiti život jednom dječaku.

Pakao za dječaka

Mali Matej (6) proživljava zadnjih 10 mjeseci pravi pakao: putovanja na relaciji Požega - Zagreb, kemoterapije, transfuzije i sve druge komplikacije koje idu uz liječenje zloćudnog tumora.
- Maligne stanice se pojavljuju u njegovoj moždanoj vodi ili, laički rečeno, to je zloćudni tumor na mozgu, objasnio je Matejev otac Mario Markanović iz Trenkova.


Dosad platili 100 tisuća kuna

Otkako se bolest pojavila, Matejevi roditelji skupa s njim proživljavaju nedaće. Mario je morao napustiti posao jer više nije imao vremena baviti se poljoprivredom, a njegova je supruga na bolovanju pa prima samo dio redovne plaće u trenkovačkoj školi.
- Dosad smo potrošili oko 100.000 kuna za liječenje. Svakako smo se snalazili, posuđivali smo. Matej je prošao četiri kemoterapije i sada dogovaramo termin za petu. Bojim se da više ne možemo to financijski izdržati, zato smo zahvalni Zoranu Zekiću i organizatorima utakmice na stadionu te svim ljudima koji će doći, kazao je Markanović.


Svjestan da je bolestan, ali nastavlja borbu

Matej se i dalje bori. Prema očevim riječima, svjestan je da je bolestan i shvaća sve što se događa. Međutim, zadnja ga je kemoterapija gotovo dotukla.
- Prepisano mu je osam terapija, bojim se kako će sada biti. Ipak je on još dijete, teško je to sve izdržati, objašnjava otac Mario.

Humanitarna utakmica "Zekić i prijatelji" održat će se u petak u 17 sati na Stadionu Velika. Cijena karte: 10 kuna.

Sav prihod od prodaje ulaznica bit će uplaćen za liječenje Mateja Markanovića.

Ukoliko želite uplatiti dobrovoljni prilog, možete to učiniti na broj žiroračuna u Erste banci (na ime Matej Markanović): 2402006-1031262160 (poziv na broj: 80402000-3102015464)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI