Zašto u Studentskom klubu više ne prodaju vino VUP-a nego uvozno?

Studentski klub 2
(FOTO: Aleksandar Grlić)

14.10.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 7342

U našu redakciju javili su se studenti koji pitaju zašto se u Studentskom klubu "2" više ne mogu naći vina koja proizvode studenti Veleučilištu u Požegi, već uvozna, iako klub, Studentski centar u Požegi i Veleučilište dijele isto dvorište, a domaća vina su nekoć bila dio ponude. Podsjetimo, studenti VUP-a proizvode oko 20.000 litara vlastitog vina godišnje pa bi, po njima, bilo logično da ono bude u ponudi i u njihovom klubu.

Robert Idlbek, dekan VUP-a bio je zatečen pitanjem jer, kako kaže, nije upoznat s time da se njihova vina više ne mogu naručiti u Studentskom klubu.

- Znam da nisu nabavljali neke velike količine. Prije pola godine su naručivali na mjesečnoj bazi. Uglavnom sva vina imaju markice i u sustavu smo PDV-a. Poslovni subjekti koji ih žele naručiti, mogu to učiniti u našoj trgovini koja se nalazi u istom dvorištu. Ne znam jesu li im te male količine problem u sustavu javne nabave ili su pronašli povoljnijeg nabavljača. Zašto naših vina više nema pitajte Studentski centar. Ovo je i meni nova informacija - odgovorio je Idlbek.


U Studentskom centru Požega doznajemo kako je stvar jasna, oni samo poštuju zakone, a na javnoj nabavi se javio povoljniji ponuditelj.


- Zakon o javnoj nabavi je jasan. Na natječaju tražimo najbliži iznos onome koji smo odredili, odnosno najniži. U javnoj nabavi ne možete reći: "Hoćemo Coca Colu, nećemo Sprite, hoćemo to vino, nećemo ovo". Može se odrediti kakvo se traži, primjerice crno ili bijelo, količina i ukupna vrijednost, imamo otprilike specifikacije, a dobavljači koji se prijave moraju se približiti toj cijeni. Natječaj je u ovom slučaju dobio Tommy d.o.o. iz Požege, a iako dijelimo puno toga s Veleučilištem, ne možemo s njima sklapati direktne pogodbe. Prijašnje uprave SC-a su možda sklapale takve pogodbe, ali mi radimo po zakonu - objasnila je v.d. ravnateljica požeškog SC-a Mila Soldo.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI