NK Požega i NK Croatia kažnjeni: Zabranjeno kritizirati suđenje?!

Sudac - ilustrativna fotografija
(FOTO: PIXSELL)

27.09.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 15487

Afera sa suđenjem u zadnja dva kola 1. ŽNL na gostujućim utakmicama vodećeg Hajduka još nije gotova. Nakon upozoravanja na nepravilnosti od strane predstavnika Nogometnog kluba Croatia iz Mihaljevaca i Nogometnog kluba Požega i javnog prozivanja sudaca za navodno utjecanje na tijek i rezultat, oglasio se disciplinski sudac Dario Marčetić kaznivši ova dva kluba.

Bešliću kazna zbog vrijeđanja sudaca

Jurica Bešlić, dopredsjednik Požege suspendiran je na četiri mjeseca na sve dužnosti u nogometu zbog, kako piše u odluci, "vulgarnog vrijeđanja službenih osoba za vrijeme i nakon utakmice", a NK Požega je kažnjen s 500 kuna zbog "loše organizirane utakmice". Kako je objavio NK Požega na svojoj facebook stranici, kazna je stigla nakon prijave glavnog i pomoćnog suca koji su sudili u subotu. Zanimljivo je da je kažnjen i NK Croatia iz Mihaljevaca zbog vrijeđanja sudaca od strane jednog redara i predsjednika kluba, a vjerojatno se odnosi na utakmicu s Hajdukom iz prethodnog kola.


Bešlić nije htio komentirati ovu kaznu, rekao je da će klub održati sastanak na kojemu će odlučiti kako će reagirati.

Sabljak: Moramo se pridržavati kodeksa ponašanja



Imaju li ove kazne veze s izjavama koje su predstavnici klubova nakon utakmica dali za 034portal ili se radi o slučajnosti da su baš oni kažnjeni, Siniša Sabljak, povjerenik za suđenje odgovorio je ovim riječima:

- Bit ću kratak i jasan. Postoji kodeks ponašanja nogometnih djelatnika koji je donio Hrvatski nogometni savez i mi ga se moramo pridržavati. U tom kodeksu jasno piše što suci, igrači i predstavnici klubova smiju, a što ne smiju činiti. Postoje pravni načini da se reagira na suđenje, može se podnijeti prigovor, ali ne smije se komentirati na portalima. Nisam ja izmislio taj kodeks, njega je donio HNS. Propisane su kazne za njegovo kršenje i mi se toga pridržavamo.

Za prigovore na suđenje u 1. ŽNL, koji su se u zadnje vrijeme znatno povećali, povjerenik kaže da ih je uvijek bilo.

- Nagađanja uvijek postoje, i u europskoj ligi i u HNL-u, pa tako i kod nas. Mislim da predstavnici klubova trebaju biti objektivniji, a za mene je relevantno samo što delegat napiše u zapisniku. Suci na utakmici u Mihaljevcima dobili su odlične ocjene delegata. Zapisnik s utakmice u Požegi još nisam vidio pa ne mogu ništa reći, ali ako su suci negativno ocijenjeni oni će biti i primjereno kažnjeni, kako je propisano - ustvrdio je Sabljak.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI