Policija najavljuje manifestacije u Požegi, Pleternici i Lipiku

Ivana Radić
(FOTO: Matea Pandžić)

23.09.2013. | Matea Pandžić
Pregleda: 3803

Policijska uprava požeško-slavonska obilježit će Dan policije tradicionalnom manifestacijom za građane "Dan otvorenih vrata" koja će se ove godine održati na tri lokacije u Požeško-slavonskoj županiji - u Pleternici, Požegi i Lipiku.

- To je manifestacija koja se tradicionalno odvija svake godine u rujnu kada slavimo svetog Mihaela, zaštitnika policije. Prezentirat ćemo policijska vozila i opremu koju policija koristi u svome radu poput osobnog automobila posebno prilagođenog za obavljanje očevida prometnih nesreća, motocikle, uređaje za nadzor brzine kretanja vozila, simulator vožnje motocikla na kojima će osnovnoškolci isprobati svoje sposobnosti. Kako bismo zorno prikazali nužnost korištenja sigurnosnih pojaseva te vozačima realno prikazali situaciju u kojoj se mogu naći u slučaju gubitka kontrole nad vozilom, dogovorena je suradnja s Hrvatskim autoklubom koji su nam omogućili simulator prevrtanja vozila. Posjetitelji će imati mogućnost isprobati takozvane "pijane naočale" koje simuliraju stanje alkoholiziranosti - najavljuje Ivana Radić, glasnogovornica PU požeško-slavonske.

- Što se tiče kriminalističke policije, tu imamo prezentiranje postupka pronalaženja i izuzimanja tragova na mjestu događaja, a bit će izloženi i uzorci opojnih droga i preliminarni testovi za ispitivanje sumnjivih materija – dodala je glasnogovornica Radić uz napomenu da će provoditi akciju "Manje oružja, manje tragedija" te je u tu svrhu organizirana likovna radionica osnovnih škola.


U Požegi će program biti nešto bogatiji, dogovorena je suradnja s Hrvatskim centrom za razminiranje koji će prikazati improvizirano minsko polje, opremu koju pirotehničari koriste u svome radu i način na koji se mine otkrivaju. Glasnogovornica napominje da su organizirali vježbu interventne jedinice policije te je riječ o simulaciji razbojništva u banku.


- Program je opširan i velik, a u sklopu njega smo organizirali misu za poginule pripadnike Ministarstva unutranjih poslova u katedrali svete Terezije Avilske.

Dan otvorenih vrata policije održat će se u utorak, 24. rujna u Pleternici, na autobusnom parkiralištu nasuprot gradske tržnice u vremenu od 9 do 12 sati. U Požegi će biti središnja manifestacija na Trgu Sv. Trojstva u srijedu, 25. rujna od 9 do 12 sati, a u Lipiku će se održati u utorak, 1. listopada na središnjem gradskom trgu od 11 do 15 sati. 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI