Grad Lipik napušta Pakrački list, slijedi likvidacija?

Pakrački/Lipički list - ilustracija
(FOTO: Mario Barać)

18.09.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 11945

Grad Lipik će do kraja godine izaći iz vlasničkog udjela Pakračkog/Lipičkog lista, potvrdio nam je lipički gradonačelnik Vinko Kasana. Razlog napuštanja lista, koji je više od 20 godina jedini lokalni medij specijaliziran isključivo za pakračko-lipičko područje, Kasana vidi u neadekvatnom pokrivanju Lipika i okolnih mjesta.

- Nismo zadovoljni dosadašnjom suradnjom. Nisu pokriveni svi događaji, a osobito nije pokriveno područje zapadno od grada. Nema dovoljno reportaža sa sela, sa seoskih događaja niti o radu mjesnih odbora - rekao je gradonačelnik Kasana.

Grad Lipik je 21-postotni suvlasnik lista, a ostali suvlasnici su Požeško-slavonska županija i Grad Pakrac. Ove je godine iz lipičkog proračuna izdvojeno 72.000 kuna za financiranje rada lista, ali Grad plaća i dodatne oglase i objave pa sve skupa, prema gradonačelnikovoj računici, izađe i do 100.000 kuna.


- Na lipičkom području proda se oko 120 primjeraka. Smatramo da nas to preskupo izađe. Imamo drugo rješenje, tako da građani neće ostati uskraćeni za informacije - dodaje Kasana koji nije zasad htio konkretno reći planira li Grad pokrenuti portal ili novi list.


Darko Baronica, direktor Pakračkog lista kazao nam je da se još trebaju održati sastanci sa suvlasnicima tvrtke te da će tek onda biti poznata sudbina ovog lista za naredno razdoblje. Kasana je na nedavnom sastanku s pakračkim gradonačelnikom Davorom Huškom i požeško-slavonskim županom Alojzom Tomaševićem predložio ostalim suvlasnicima da svi prenesu svoje udjele na djelatnike koji bi tako ostali na tržištu.

- Nama sigurno neće biti lako opstati na tržištu ako znamo gospodarsku situaciju i malen broj stanovnika na području koje pokrivamo. Nemamo kako uštedjeti jer ni plaće nisu velike. Za nas je ohrabrujuće što je stav Grada Pakraca i gradonačelnika Huške da Pakracu treba ovaj list te će ga i dalje podupirati, samo vjerojatno ne kao u dosadašnjem obimu. Pokušat ćemo naći novi model financiranja kako bi list opstao jer druga je mogućnost likvidacija - rekao je Baronica.

Na Kasanine kritike o neadekvatnom pokrivanju lipičkog područja, Baronica, koji je ujedno i glavni urednik Pakračkog lista, odgovara kako je teško njemu objektivno o tome govoriti, ali smatra da svoj posao dobro rade.

- Išli smo na sve događaje na koje smo pozvani, trudimo se stvarno sve pokrivati. Ali znate kako je u ovom poslu, uvijek će vatrogasci reći da treba više pisati o vatrogascima, KUD-ovi o KUD-ovima itd. Što se tiče mjesnih odbora, činjenica jest da se mnogi od njih sastaju tek jednom godišnje - odgovara Baronica, ustvrdivši kako će Pakrački list i nakon izlaska Grada Lipika iz njegove vlasničke strukture i dalje nastojati pokrivati sve najvažnije događaje na lipičkom području.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI