Neferović raskida ugovor s dosadašnjim organizatorom GFS-a

Gradonačelnik Neferović (u sredini) sa zamjenicima
(FOTO: Lidija Galić)

03.09.2013. | Lidija Galić
Pregleda: 13852

Unatoč izjavama gradonačelnika i dogradonačelnika Požege da je Glazbeni festival Slavonije organizacijski i programski bio odličan te da su, kako navodi dogradonačelnik Darko Puljašić, Požežani konačno disali slobodno i punim plućima, Grad će raskinuti ugovor s Požeškim tamburaškim orkestrom o daljnjoj organizaciji Festivala. Na konferenciji za novinare održanoj u srpnju gradonačelnik Vedran Neferović najavio je da će PTO Festival organizirati ove i još naredne dvije godine. Sada se čini da to ipak neće biti tako.

Dugovi i termin

- U pripremi je bilo dosta obveza i poteškoća koje nismo planirali. Iako su nam direktori Tomislav Galić i Tomislav Jakobović rekli da imaju potpisan sponzorski ugovor s Kutjevom d.d. na iznos od 100 tisuća kuna, a u Kutjevu d.d. za taj ugovor nisu znali. Rekli su i da imaju ugovor s INA-om na 60 tisuća kuna te sa Zagrebačkom bankom na pet tisuća kuna, to je bilo točno. Uz to postoje i određeni dugovi iz 2010. godine prema festivalskom orkestru u iznosu od 17 tisuća i  1.100 kn prema tiskari Arca - tvrdi Neferović na današnjoj konferenciji za medije.


Dodaje da je nezadovoljan terminom održavanja Festivala koji se preklapao s pleterničkim Devetnicama. Prozvao je i dekana požeškog Veleučilišta Roberta Idlbeka jer nije želio ustupiti dvoranu Veleučilišta za svečane večere zbog čega su troškovi Festivala povećani za dodatnih 40 tisuća kuna. Naime, Grad je za svečane večere unajmio šator.


Isto tako Neferović tvrdi da su direktori Festivala tražili 85 tisuća kuna za honorare članova Organizacijskog odbora i ostale materijalne troškove organiziranja Festivala. Grad će zbog svega navedenog raskinuti postojeći ugovor te osnovati povjerenstvo sastavljeno od stručnih ljudi koji će preuzeti organizaciju požeškog festivala. Dodao je da u njemu ima mjesta i za sadašnje direktore Galića i Jakobovića.

Dogradonačelnik Mario Pilon na kraju je dodao da će Grad za ovogodišnji Festival izdvojiti 300 tisuća kuna dok će 420 tisuća kuna biti namaknuto od sponzora.

Galić: I prije se termin preklapao s Devetnicama

Direktor GFS-a Tomislav Galić tvrdi pak da nije točno da ugovor s Kutjevom, INA-om i ZABA-om nije bio potpisan.

- S Kutjevom d.d. ugovor je potpisan još u ožujku za mandata bivše predsjednice Uprave Kutjeva d.d. Natalije Mataić. Dug prema festivalskom orkestru i Zvjezdanu Marjanoviću iz 2010. godine je dug Glazbenog društva Zlatne žice na čijem je čelu tada bio Ivan Enjingi, dok je 1.100 kuna duga prema tiskari ARCA nastalo zbog nesporazuma oko sponzorskih udjela te tvrtke u Festivalu - pojašnjava Galić.

Što se tiče termina održavanja Festivala, Galić tvrdi da je i dosadašnjih godina bilo preklapanja s Devetnicama pa čak i onda kada je u Organizacijskom odboru požeškog festivala sjedio tadašnji gradonačelnik Pleternice Franjo Lucić. Već tada se procijenilo da je zbog početka školske godine, ali i zbog vremenskih prilika najpovoljniji upravo taj termin.

Zadovoljan velikim poslom koje je Organizacijski odbor odradio te lijepom slikom koja je iz Požege otišla i izvan granica Hrvatske, pozvao je svoje sugrađane na Glazbeni festival Slavonije od 4. do 7. rujna 2014. godine. Na navode s današnje konferencije za medije u Gradskoj kući Organizacijski odbor GFS-a će odgovoriti na svojoj konferenciji za medije koju će održati nakon sastanka svih članova.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI